Óriási hiány az MKK-nál

2010. június 10. 09:43

A Mozgókép Közalapítvány átvizsgálásán kiderült: az elmaradt banki hiteltörlesztés mégsem kétmilliárd forintot tesz ki, hanem 6,5 milliárdot. Az Index információi szerint az amerikai együttműködésben készülő, több millió dollár hozott tőkével készülő koprodukciók a gazdasági tárca felügyelete alá kerültek.

2010. június 10. 09:43

Andy Vajna jelenleg az Egyesült Államokban van, azonban producertársa szerint csupán egészségügyi okok miatt tart szünetet, de továbbra is ő felügyelné az amerikai szuperprodukciók itthoni munkálatait. Az európai koprodukciók és a magyar filmek a kulturális tárcához tartoznának majd és továbbra is a Magyar Mozgókép Közalapítvány osztaná szét a hazai filmesek között az állami pénzügyi források legnagyobb részét. Az átvizsgálásokat az áprilisban beiktatott Kőrösi Zoltán vezetésével lezárták: az MMK elmaradt banki hiteltörlesztése mégsem kétmilliárd forintot tesz ki, hanem 6,5 milliárdot - derült ki. Kiszivárgott továbbá, hogy Vincze László tanácsadói munkájáért havi 2,5 millió forintot kapott külsős szerződéssel.

Az MKK a filmszemlén kívüli fesztiválokat támogatja: legutóbb például a játékfilmeknek ígért szándékleveleken kívül filmszakmai tevékenységet végző szerveknek adtak összesen 45,2 milliót. A Titanic fesztivál 7,5 millió forintot kapott, a Mediawawe 5,5 milliót, és az Országos Független Filmfesztivál az eddigi 600 ezer forint helyett 3,5 millió forintot a fesztivál 50. évfordulója miatt. A többi pályázót azért utasították el, mert az előttük lévő kuratórium elköltötte a keretet.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2010. június 11. 08:54
Hatalmas pénzeket nyúlnak le olyan magyar filmekért, amit senki sem néz meg, kivéve a vájt szemü és fülű igen vékony réteg. "Legyél közel a tűzhöz" ez a lényeg lásd. BKV, Metro, filmipar......
Akibacsi
2010. június 10. 11:36
Magyarázza el már valaki nekem ezt a cikket! Ha elmaradok egy havi törlesztőrészlettel, 3 nap múlva már szól a bank, fél év múlva pedig már házam sincs. Hogyan lehet akkor 6,5 milliárdot nem befizetni törlesztésként? Akkor miért nem arról szól a cikk, hogy a bank elárverezte az MKK teljes vagyonát? Lehet, hogy ebben is valami úri huncutság van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!