Tim Burtont lovaggá ütötték

2010. március 16. 11:39

Burtont a francia Művészet és Irodalom Lovagrendjének tagjává avatták, Marion Cotillard Oscar-díjas színésznőből pedig dáma lett. A rendező elmondta, sokkal inkább otthon érzi magát Franciaországban, mint hazájában.

2010. március 16. 11:39
„Ez az egyik legnagyobb elismerés, amelyet valaha kaptam. Franciaország a pályafutásom kezdete óta különleges helyet foglal el a szívemben. Hiába szerették, vagy utálták filmjeimet, mindig úgy éreztem, hogy a franciáknak kell a költőiség, a tartalom és mindaz, amit én megpróbáltam nyújtani” - nyilatkozta Burton Párizsban az állami kitüntetés átvételekor.  Az Ollókezű Edward, a Karácsonyi lidércnyomás, az Alíz csodaországban és még számos mozik rendezője hozzátette: sokkal inkább otthon érzi magát Franciaországban, mint hazájában.

Cotillard családjának és élettársának, Guillaume Canet színésznek köszönte meg, akivel együtt szerepelt a Szeress, ha mersz! című filmben, illetve megemlítette Burtont is, aki 2003-ban, a Nagy Hal című filmjében rendezte is őt. „Bizonyos értelemben Tim Burton megnyitotta előttem az amerikai mozi ajtaját, és mindig is bálványoztam” - mondta a színésznő, akit Frédéric Mitterrand kulturális miniszter bája, természetes ragyogása és szépsége miatt is méltatott. A miniszter véletlenül megszúrta a kitüntetéssel Cotillard mellkasát, amiért aztán sietve szabadkozott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!