Életműdíjat kapott a Pixar Velencében

2009. szeptember 08. 22:06

A filmfesztivál történetében ez az első alkalom, hogy a díj nem csupán egy alkotót, hanem egy teljes csapatot illet.

2009. szeptember 08. 22:06
A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon most először részt vevő George Lucas személyesen adta át a Pixar rendezőjének, John Lasseternek és egész csapatának járó életműdíjat. A díjazottak közé tartozik Brad Bird (L'ecsó, A hihetetlen család), Pete Docter (Fel!, Szörny Rt.), Andrew Stanton (Egy bogár élete, Némó nyomában, Wall-E), Lee Unkrich (a készülőfélben levő Toy Story 3. rendezője), valamint John Lasseter, aki többek között az első két Toy Story-t, és a Verdákat rendezte, valamint az összes Pixar-film producere. Az életműdíj odaítélésének hivatalos magyarázata szerint Lasseter és társai a gyerekkori emlékek egy teljesen új generációját teremtették meg, ezért az egész stúdió megérdemelte a díjat.

A Pixar stúdiót 1986-ban alapították Észak-Kaliforniában, eddig tíz egészestés animációt, és számos rövidfilmet készítettek. Az egészestés filmek közül négy Oscar-díjat is kapott.

Velence 2009: Életműdíjat kapott a Pixar animációs rendezője (Filmtett)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!