Így készülnek a világháborúra Lengyelországban

2024. április 01. 18:41

Második aranykorukat élik az atombunkerek.

2024. április 01. 18:41

Nyitókép: Getty Images / Genyphyr Novak

A lengyel főváros vezetése a következő két-három évben 117 millió zloty-t (11 milliárd forint) költ bunkerek építésére és más biztonsági intézkedésekre, mivel a szomszédos Ukrajnában harmadik éve tart a háború – közölte szerdán a város polgármestere.

„Saját kezdeményezésünkre leltárba vettük az óvóhelyeket” – mondta Rafal Trzaskowski egy sajtótájékoztatón, miután a lengyel Legfelsőbb Ellenőrzési Hivatal közzétette az ország bunkereinek számbavételéről szóló jelentését. Elmondta, a kórházakat felkészítik a fenyegetésekre, a lakosságot pedig felvilágosítják arról, hogyan kell vészhelyzetben cselekedni.

A jelentés szerint a lakosság kevesebb mint 4 százaléka számíthat olyan helyre, ahol menedéket találhat”

– írta a Reuters. A jelentés azt is megállapította, hiányosak az óvóhelyekre vonatkozó alapvető előírások, nem tartalmazzák, hogy mik a szükséges felszerelések, és a védőszerkezetek műszaki jellemzőit sem.

A Visegrad 24 beszámolója szerint éppen emiatt az okok miatt Lengyelország azt tervezi, hogy új projektet készít elő, amelynek keretében

az 1950-es és 1960-as években épített atombunkereket újítják fel, mintegy 700 millió dollár értékben. 

A projekt új óvóhelyek építését is magában foglalja, de ennek költségei nem ismertek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­l­á­­­n­­­y­­­o­­k­ ­­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
survivor
2024. április 03. 11:10
És miután KIJÖTTEK a bunkerből ?
simonpali
2024. április 03. 10:45
Aztán ezekben a bunkerekben lesznek e olyan orvosok, akik képesek nemválto mütét elvégzésére, abortuszra? Emellett lmbtq kiadványokkal is fel kellene szerelni öket. Mégis ha elmegy a net, a social platformok, mit fog csinálni az a sok ember?
KBA98
2024. április 02. 16:42
A lengyelek megzakkantak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!