Bukhat a balos spanyol miniszterelnök

2024. április 25. 10:33

Pedro Sánchez feleségét korrupcióval gyanúsítják.

2024. április 25. 10:33

Nyitókép: JAVIER SORIANO / AFP

A spanyol miniszterelnök hétfőig átgondolja, hogy lemond-e posztjáról, miután bíróság vizsgálja felesége érintettségét egy korrupciós ügyben – erről Pedro Sánchez maga számolt be az X közösségi oldalon, az állampolgárokhoz intézett szerdai nyílt levelében.

Mint írta, a Manos Limpios (Tiszta kezek) nevű „szélsőjobboldali szervezet” bejelentése nyomán indított előzetes eljárást feleségével, Begona Gómezzel szemben egy madridi bíróság, befolyással üzérkedés és üzleti korrupció gyanúját vizsgálva. A kormányfő hangsúlyozta: a szervezet feljelentése „ultrakonzervatív sajtóorgánumok állítólagos információi” alapján született, amelyekkel szemben, „valótlanságuk miatt”, felesége jogi lépéseket tett.

Tudatában vagyok, hogy nem azért jelentették fel Begonát, mert valami törvénytelent tett, hanem mert a feleségem;

ők is tudják, hogy nincs ügy” – fogalmazott Pedro Sánchez. Levelében kifejtette: az elszenvedett támadások valójában az általa képviselt „gazdasági haladáson, a társadalmi igazságosságon és a demokratikus megújuláson alapuló” progresszív politikai lehetőség ellen irányulnak, amelyet „spanyolok milliói támogattak választásról választásra”.

„Így olvasom azt a helyzetet, amelyet szeretett hazánk él át: jobboldali és ultrajobboldali érdekek koalíciója, amely nem tűri Spanyolország valóságát, nem fogadja el a szavazóurnák verdiktjét” – érvelt.

A miniszterelnök kifejtette: sokszor feledésbe merül, hogy a politikusok mögött emberek állnak, felesége pedig tehetetlenül éli meg a mindennapos sárdobálást.

Pedro Sánchez levelét azzal zárta, hogy meg kell állnia és átgondolnia, hogy továbbra is a kormány élén álljon vagy lemondjon-e „erről a magas kitüntetésről”, ezért a következő öt napban minden nyilvános programját lemondja, és hétfőn nyilatkozik arról, miként döntött.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­g­ö­­s­ ­­l­­­á­­n­­y­o­­­k­­­ ­­v­­á­r­­­n­­a­k­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. április 25. 16:44
"A FIDESZ-nél sokkal nagyobb dolgokért sem mondanak le, .Na de hát az il-libsi diktatúrában más a norma" / lesgobrandon-2 /
Tommaso
2024. április 25. 16:40
a rezsimseggnyaló remi nagyon hülyén hazudik. Nem a spanyol hanem a MAGYAR miniszterelnöknek vannak botrányai sorozatban PEGAZUS, PEDOFIL, PUTYIN PÁTRIÁRKÁJA, Völner-Schadl, EU-s pénzek...
Tommaso
2024. április 25. 16:38
A hirhamisitó ORBÁNI LAKÁJMÉDIA 10 éve minden nap beszámol a szoc.dem miniszterelnök küszöbön álló bukásáról. ORBÁN a szélsőjobboldali VOX-tól várta, hogy a választáson megbuktatja. Ezzel volt tele a magyar jobboldali sajtó. Oszt a VOX szerzett..... TIZ SZÁZALÉKOT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!