Súlyos fenyegetések érték a harvardi professzort, miután kutatásaiban nem talált bizonyítékot a faji diszkriminációra a rendőrségi intézkedésekben

2024. február 18. 08:21

Kollégái is arra kérték, hogy ne publikálja az adatokat.

2024. február 18. 08:21

Elszabadult a pokol és csak fegyveres biztonsági szolgálat védelmében mert a nyilvánosság elé állni Roland Fryer, a Harvard Economics professzora egy 2016-os tanulmánya miatt – írta a Foxnews.

Az azóta az egyetemet elhagyó professzor hat évvel ezelőtt a houstoni rendfenntartók faji elfogultságáról tett közzé egy tanulmányt, amelyben kutatásaira alapozva azt állapította meg, hogy 

a rendőrök fele annyi esetben lépnek fel színesbőrűek vagy spanyolajkúak ellen, mint mással szemben.

Adatai szerint az egyenruhások 23,8 százalékkal kisebb valószínűséggel lőnek feketékre és 8,5 százalékkal kisebb valószínűséggel a spanyolajkúakra, mint a fehérekre.

Amikor Fryer azt állította, hogy az adatok alapján, hogy „nincs faji különbség a rendőrök fegyveres intézkedéseiben”, az élete teljesen felborult.

Már tanulmánya közzététele után pár perccel megkapta az első panaszt és fenyegetést. 

Kollégái arra kérték, hogy ne publikálja az adatokat. Bár a világhírű közgazdász az oktatók hozzászólásaiból tudta, hogy megosztó lesz a kutatása – amit még meg is ismételt –, erre nem számított.

A jelentés közzététele után Fryer több mint egy hónapig rendőri védelem alatt volt kénytelen élni. 

Fryert, aki 30 évesen a Harvard legfiatalabb fekete professzora lett, 2019-ben két évre felfüggesztették, miután állítólag „nemkívánatos szexuális magatartást tanúsított az egyetem alkalmazottaival szemben”. Fryer azóta is tagadja ezeket a vádakat. 

Fotó: Ramin Talaie/Corbis via Getty Images

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. február 28. 15:27
Ne faji diszkriminációt keressen. Inkább szociális hovatatrtozásit. (high society)
Barnabás.N
2024. február 22. 19:06
felfüggesztették, miután állítólag „nemkívánatos szexuális magatartást tanúsított az egyetem alkalmazottaival szemben”. Lehet, hogy egy transzgender homó-momót nem szólított úgy, ahogyan azt a woke-beszél elvárta volna...
catalina11
2024. február 19. 16:57
Thomas Abernathy lelkész idéz 1957. 06 .07. USA törvényhozásban: Washington Star: Fel kell ismernünk, hogy pártunk (a Kommunista Párt) leghatalmasabb fegyvere a faji feszültség szítása. Ha bevisszük a színes fajok tudatába, hogy a fehérek évszázadokon át elnyomták őket, akkor meg tudjuk nyerni őket a Kommunista Párt számára…..Miközben lázítjuk a a néger kisebbséget a fehérek ellen egyidejűleg el kell ültetni a fehérekben a bűntudatot azért, hogy kizsákmányolták a színes bőrűeket. "
Oldalkosár
2024. február 18. 15:14
Vannak feketék és vannak niggerek. Ő fekete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!