Meghökkentő következmény: a szankciók miatt egyre veszélyesebb orosz gépeken repülni!

2023. december 11. 22:18

A polgári gépek fő alkatrészeinek cseréje, pótlása vagy javítása egyre inkább megoldhatatlan feladatnak tűnik Oroszországban.

2023. december 11. 22:18

Az Euronews cikke szerint az orosz polgári repülés a nyugati szankciók második évének végén kezdett feltűnően megroggyanni. December első hetében például

tíz repülőgép hibásodott meg repülés közben, személyi sérülés egyelőre nem történt. 

Az elemzés szerint a szankciós politika most kezdi éreztetni igazán a hatását, amikor a gépek fő alkatrészeinek cseréje, pótlása vagy javítása már nem csak nehéz, de egyre inkább megoldhatatlan. Emiatt kezdődött el a gépek „kannibalizálása”, azaz egy forgalomból kivont jármű még használható alkatrészeinek kiszerelése és beépítése egy másik gépbe.

De ez csak időleges megoldás lehet, mert közben a többi alkatrész is kopik, romlik.

Az előre menekülés jelenlegi egyetlen módja az „oroszosított” típusok gyártásának viharos növelése, elsősorban a Szuhoj-100 (Szuperjet) modellből. Ezekből 339 darabot rendelt meg az Aeroflot, ami az óriáscég vezére, Szergej Alekszandrovszkij ismertetője szerint a legnagyobb beszerzés a vállalat történetében.  

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2024. január 10. 11:43
Érdekes, en meg máeredeti orosz gepen repültem. Vadonat uj volt, jobbak voltak benne a székek mint a Boeingben vagy az Aibusban . ( egy Boeing 777-sböl száltam az orosz masinára). Ugyanolyan csendes volt, valamivel nagyobb a kényelem és északoreiai felségjellel repült. A cikkböl sokkal inkább az hallatszik ki, hogy a Boeing meg az Airbus piacot kezd el veszteni, már a kinaiaknak is vannak vadonat uj es hasonlo minöségü gépeik.
Batman007
2023. december 12. 13:17
A 44 kg-os 152 mm -es gránátba nem kell chip.
files32
2023. december 12. 08:57
Az igaz, hogy minden gép földet ér egyszer.
Kormánypárti2
2023. december 12. 08:25
Hökk! Mehet a pénztárhoz a firkász.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!