Az embercsempészet a szervezett bűnözés egyik fő bevételi forrása lett

2023. november 03. 08:58

Ezt a gépezetet táplálja Soros György a milliárdjaival, ami ép ésszel fölfoghatatlan.

2023. november 03. 08:58

A Magyar Nemzet arról ír, hogy világszerte évente több millió nő, gyermek és férfi esik emberkereskedők áldozatául: az emberkereskedelem és a hozzá szorosan kapcsolódó egyéb bűncselekmények jelentik a szervezett bűnözés egyik fő bevételi forrását globálisan. 

Az emberkereskedelemhez szorosan kapcsolódik a szexuális kizsákmányolás és a prostitúció is, 

írják. Hozzáteszik: az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson ment keresztül a technológia, ez pedig a globalizált világunkban katalizátorként funkcionált az ezzel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésében. 

Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) becslései  szerint jelenleg 25 millió áldozata van az emberkereskedelemnek világszerte. Az elmúlt évtizedek globális történései pedig létrehoztak olyan biztonsági kockázattal rendelkező övezeteket, amelyek a robbanó népesedés mellett megalapozták az illegális migrációt és a szövevényes globális emberkereskedelmi hálózatot – írják.

Hangsúlyozzák: megjelentek azok a bűnözők, akik már egy összetett hálózatot tudnak működtetni, szinte bárhová ki tudják terjeszteni a tevékenységüket a főbb migrációs útvonalakon. Ezen útvonalak mentén az embercsempészés mellett virágzik a fegyver- és kábítószer-kereskedelem, a terrorizmus és a feketepiac is. Az embercsempészek kulcsszereplői ​​a migránsokat az Európai Unióba szállító láncnak. Két fő útvonalon közlekednek: az egyik a Földközi-tengeren, a másik pedig a Balkánon keresztül.

A legtöbb migráns olyan közösségi médiaplatformokon keresztül lép kapcsolatba az embercsempészekkel, mint a WhatsApp és a Facebook.

A tengeri út nyolc és tíz óra közötti időt vesz igénybe. A migránsok általában Sfakszból és Tuniszból indulnak. Úti céljuk gyakran Lampedusa és az olasz partok. A balkáni útvonal hosszabb és drágább, de általában biztonságosabbnak tekintik, mint a mediterrán útvonalat. Az utazás két részből áll: Tuniszból Isztambulba, majd innen Belgrádba vezet az út. A szárazföldre kerülve a migránsok mintegy 225 kilométert tesznek meg a magyar határig – fogalmaz a Magyar Nemzet.

A becslések szerint a két fő csempészútvonal – Kelet-, Észak- és Nyugat-Afrikából Európába, valamint Dél-Amerikából Észak-Amerikába vezet – évente mintegy 6,75 milliárd dollárt termel a bűnözők számára. Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szerint az embercsempészet és a hozzá kapcsolódó bűncselekmények 

világszerte évente 150 milliárd dollár nyereséget termelnek a sötét érdekkörök számára.

A Balkánon átívelő útvonalon utazó migránsok legalább hétezer eurót fizetnek a csempészeknek a schengeni övezetbe jutásért, míg a mediterrán útvonal 1200–2200 euróba kerül, derült ki.

Hozzáfűzik: Dél-Amerikában és Mexikóban a drogkartellek uralják az emberkereskedelmet, Afrikában a kaotikus állapotokat kihasználó hadurak szervezik a migrációt. 

Európába már a magrebi- és a közel-keleti maffia, és – mint kiderült a magyar nemzetbiztonsági jelentésből –, a tálibok is szervezik a migrációt a Soros-féle szervezetekkel és NGO-kal szoros együttműködésében.

A Magyar Nemzet szerint a globalista baloldal és Soros György dollármilliókkal támogatja az illegális migrációt. Mindezek mellett olyan szervezeteket szponzorálnak, amelyek fő prioritása az illegális migránsok legalizálása az Európai Unióban és az Egyesült Államokban. Brüsszel a migrációs paktum elfogadásával legalizálná a migrációt, ezzel pedig meghívót küld a migránsok millióinak, írják. Hangsúlyozzák: a 2015 óta tartó 

illegális migrációs hullám nem véletlen jelenség, 

hanem Soros György és a globalista baloldal által szándékosan gerjesztett folyamat.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. november 03. 15:37
Ez sajnálatos. Viszont a letelepedési kötvény buli sokkal praktikusabb.
snowwolf
2023. november 03. 10:33
A migráns szavazhat a célországban?
google-2
2023. november 03. 09:34
A maffiának is meg kell élnie valamiből, ugye, Soros úr? Ha embercsempészetből, akkor embercsempészetből - ez van.
Tasi János
2023. november 03. 09:20
David Touitou rabbi magyarázatát erről itt hallgathatod meg. https://videa.hu/videok/tudomany-technika/kereszteny-muszlim-haboru-es-kik-profeciak-rabbik-zsido-oqHKbXYZ9VYoDHGw Ez IS alátámasztja az én elméletemet egy cionáci-wahhabita paktumról, ami a térség felosztásáról szól(hat), melynek értelmében a muszlimok nem akadályozzák a cionácik Nagy Izrael létrehozására vonatkozó háborúit, cserébe a cionácik segítik Európa iszlamizációját! Ennek a folyamatnak az indikátorai a látszólag teljesen értelmetlen destabilizáló háborúk a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, majd a látszólag teljesen értelmetlen betelepítési hajlandóság az EU beavatott vezetői részéről muszlim, hadköteles korú fiatal férfiak hadseregeinek betelepítésére Európa városaiba, valamint az a nem kevésbé jelentős TÉNY, hogy a zsidó Világtanács, vagy egyéb zsidószervezetek eddig zokszó nélkül tűrték a szaporodó atrocitásokat ezen betelepített haderő részéről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!