Repülőre ültették volna a klímakutatót, de nem hagyta magát

2023. október 23. 13:54

Hiába figyelmeztették, hogy repülővel menjen, és elbocsáthatják, ha nem teszi, a tudós kitartott amellett, hogy nemet mond a repülőre, mert szerinte a sugárhajtású gépek óriási kárt okoznak a környezetnek.

2023. október 23. 13:54

Repülővel kellett volna hazautaznia Dr. Gianluca Grimalda klímatudósnak, akit állítása szerint a Kieli Világgazdasági Intézet figyelmeztetett, hogy elbocsáthatják, ha a következő pár napon belül nem tér vissza Németországba Pápua Új-Guineából. A tudós azonban nem volt hajlandó a határidő tartása miatt sugárhajtású repülőre ülni, mert azt szerinte óriási kárt okoz a környezetnek – írta meg a Foxnews.

Virálissá vált a nem repülő kutató története

Mint a lap írja: Grimalda a Scientist Rebellion nevű éghajlatvédő aktivista csoport tagja, és közösségi oldalán is megosztotta történetét. Mint a klímatudós fogalmazott: „szomorú vagyok, hogy a munkáltatóm figyelmeztetett, hogy jövő hétfőn térjek vissza Kielbe. Azt akarják, hogy repülőre szálljak, ami ellen erkölcsileg tiltakozom, mert a terepmunkám a vártnál 2 hónappal tovább tartott. Ha nem teszek eleget a figyelmeztetésnek, kirúgnak” – írta Grimalda.

Mennyire volt elszánt a nem repülésben a klímatudós?

A tudós egy bejegyzésében a lap szerint arra is kitért: „A munkaadómnak van igazsága abban, hogy mielőbb visszamenjek. De nincs semmi Kielben, amit ne csinálhatnék meg utazás közben. Felajánlottam, hogy ha kell,  fizetés nélküli szabadságra is elmegyek amíg utazom, hogy ne az ő felelősségük legyen, ha történne valami velem útközben, de nem fogadták el” – közölte a klímatudós.

Egy későbbi bejegyzésében a kutató hozzátette, hogy

elkötelezett amellett, hogy ne repüljön, mert a falubelieknek azt „ígérte”, hogy tudatosan, minimálisra csökkenti a károsanyag-kibocsátását, amikor visszatér Európába.

A FoxNews szerint Grimalda teherhajókat, kompokat és vonatokat használt.

Mutatjuk a tudós eredeti, angol nyelvű bejegyzését, melyet az X-en osztott meg:

***

Hasonló, témába vágó cikkünket ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: G.C. képe a Pixabay-en.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. október 23. 15:51
ennek az apja még embereket evett, a vérében van a klímatudatosság
tikkadt-szocske
2023. október 23. 15:46
A legszebb az, amikor a profi zöldek kiharcolják a műanyag szívószál és a műanyag fülpiszkáló végleges betiltását. Ennél jobban csak az orosz gáz és az atom szennyez jobban ugyebár. A Föld mindenesetre lassan pusztulni fog, ha használunk műanyag szívószálat, ha nem, ha repül a tudós, ha nem.
Csendesgyöngy
2023. október 23. 14:41
Megértem, de ennek csak akkor lenne értelme, ha a gép nem szállna fel a tudós nélkül, de felszáll. Egy kérdésem is lenne. Hogy utazott Kiel-ből Pápua Új-Guineába, és az mekkora "lábnyomot" hagyott?
bölcsuhú
2023. október 23. 14:35
Van igaza, meg nem is! Sajnos, a természettudományos kutatók egyrésze is túlbecsüli az emebri tevékenyég hatását a természetre. Pedig hát az képes atomkatasztrófák hatását is aránylag rövid időn belül regenerálni. Sem az Óceániai atombomba kisérletek, sem a Japánt ért két atombomba, sem Csernobil , stb. nem okozott globális kért a Földi életben. A természeti katasztrófák (vulkánkitörések, földrengések, cunamik, orkánok, stb) annál inkább nagyobb hatásuak, de azok sem globálisak. Globális katasztrófák ugyanis a földi élet 4 milliárdnyi idősávjában nem voltak! Amiket annak neveznek (globális kihalások) azok nem valósak., Egyrészt mert nem vonatkoznak még kontinensnyi területre sem, másrészt mert nem érintették a terület élőlényeinek a többségét, csak egyes tipusait, s végül mert nem egy gyors folyamat voltak, hanem millió évekig tartottak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!