Afrika kapcsán „négerezett” a lengyel képviselőjelölt, a baloldali beszélgetőtársa csúnyán kiakadt

2023. szeptember 29. 13:16

Cserébe nem sikerült választ találniuk arra a kérdésre, hogy miért nem oldja meg az EU az illegális migráció problémáját.

2023. szeptember 29. 13:16
null

„Néger” – ezen a szón akadt ki a lengyel baloldali parlamenti képviselő, Przemyslaw Koperski. A képviselő egy Jog és Igazságosság-képviselőjelölttel vitázott egy lengyel televízióban a migrációs politikáról. 

A PiS jelöltje, Agnieszka Wojciechowska van Heukelom csupán vitapartnere álláspontját summázta, azaz, hogy

„mindenért a törvény és az igazságszolgáltatás, valamint a kormány a hibás, és hogy Afrikában verik a négereket”.

Ezen a ponton Koperski félbeszakította a hölgyet, s leszögezte, „ez botrányos, kérem, ne használjon ilyen szavakat”. Mire a PiS jelöltje visszakérdezett, hogy „a néger szót ne használjam, vagy melyiket?”, s kifejtette, ő filozófus végzettségű, ne akarja már Koperski megváltoztatni a lengyel nyelv szótárát. Koperski erre visszavágásképp elmondta, „asszonyom, ön jelenleg rasszista nyelvezetet használ! Ez méltatlan!”.

Végül a baloldali képviselő mérgében gyorsan befejezte a műsorban való részvételét.

Nyitókép: Képernyőkép

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hatvanas
2023. október 11. 12:54
survivor A fehér+fekete az nem MULATT ? A fekete+indián (sárga ?) az nem ZAMBO ? Nem! A fehér+fekete az pepita. A néger+fehér az a mulatt! Illetve a néger+indián az a zambo.
hatvanas
2023. október 11. 12:50
Csak az nem meri használni a "néger" szót, aki korábban rassziszta értelemben használta. Én soha nem használtam így, tehát ma is négert mondok ama faj megjelölésére. A magyar nyelv ezt a szót használja. A PC-t meg lesz...rom.
jostothu
2023. szeptember 29. 21:52
Azt hogy eszkimó lehet mondani? Mégis ki a faszom él Afrikában? A lappok?
zatoicsi
2023. szeptember 29. 19:44
NÉGER!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!