Szoboszlai: Apám őrült dolgokat csinált, nem akarom mindet elmondani

2023. augusztus 09. 08:57

Érdekes kulisszatitkokat árult el a magyar klasszis a gyerekkoráról egy világhírű szaklapnak.

2023. augusztus 09. 08:57
Szoboszlai Dominik a Liverpool FC szingapúri előszezonjának egyik edzésén.

A Liverpool vasárnap este 17.30-kor a Chelsea otthonában lép pályára a Premier League nyitófordulójában, remélhetőleg Szoboszlai Dominikkel a kezdőben.  Most a világ egyik legtekintélyesebb szaklapjának, az Athleticnek nyilatkozva Szoboszlai Dominik elárulta, gyerekkorában édesapja, Szoboszlai Zsolt gyakran adta neki azt a feladatot, hogy 

labdával kellett szlalomoznia a szobában elhelyezett vizespalackok között. 

Ha feldöntötte az egyiket, újra kellett kezdenie – a cikket az Origó fordította le.

„Ez a házban volt, mert nem volt kertünk” – mondta a The Athleticnek Szoboszlai Dominik. „Ha a víz még a palackokban volt, könnyebb volt átcsorogni közöttük. De ha már nem volt benne, sokkal nehezebb volt. Apám szinte mindig kiöntötte belőlük a vizet. Aztán ha valamelyik palack eldőlt, addig kellett csinálnom, amíg mindegyik állva maradt. Addig kellett ott gyakorolnom, amíg tökéletes nem lett. Aztán mehettem”.

Hozzáteszik: Szoboszlai Zsolt, mielőtt edzői karrierbe kezdett volna, a magyar élvonalban játszott, majd 2007-ben társalapítója volt a Főnix Gold nevű ifjúsági akadémiának, ahol Szoboszlai Dominik hatéves korától kezdve csiszolta tehetségét. Mivel nagy hangsúlyt helyeztek a technikai képességek fejlesztésére, írják, Szoboszlainak 

mindkét kezében egy-egy golflabdával kellett edzenie, 

hogy megtanulja, hogyan kell tisztán visszaszerezni a labdát.

„Ha valaki elmegy melletted, megragadnád a mezét, de apám ezt nem akarta, mert ez szabálytalanságokat szül. Ő azt akarta, hogy ezek nélkül a szokások nélkül nőjek fel. Minden játékos kezébe golflabdát adott. Így nem tudsz senkit megfogni. Apám őrült dolgokat csinált – nem akarom mindet elmondani!” – nyilatkozta Dominik.

Nyitókép: Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. augusztus 09. 18:07
Te viszont legyél aranyos és kedves! Egy nagyi vagyok és így ismeretlenül szeretlek!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 09. 11:47
Egészen fiatal felnőtt koromig vert az apám. Néha rendesen meg is rugdosott a földön feküdve. Mint, amikor tulipán loptam. Ezért aztán mindig is volt egy skizofrén hajlamom. Na, ezt is abuzálta az apja, mint a csutkányt. De ez legalább vitte is valamire.
backsplash
2023. augusztus 09. 09:26
Csak tönkre ne tegye a sztárság.
ekeke1
2023. augusztus 09. 09:08
Iga Swiatek jelenleg leragasztott szájjal edz,hogy az orron való légzésre kényszerítsék. De minden sportágban vannak őrültek és őrültségek, ezekből lesznek aztán a profik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!