Orosz-kínai nyilatkozat: Elfogadhatatlanok a nemzetközi jog felváltására tett kísérletek

2023. március 21. 18:49

Moszkva üdvözölte Pekingnek az ukrajnai válság politikai és diplomáciai eszközökkel való rendezésében játszott pozitív szerepét.

2023. március 21. 18:49
null

 Elfogadhatatlanok azok a kísérletek, amelyek a nemzetközi jog általánosan elismert elveit és normáit „szabályokon alapuló rend” gyakorlatával próbálják felváltani – áll a keddi moszkvai orosz-kínai csúcstalálkozón elfogadott közös nyilatkozatban.

A Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök vezette megbeszélést követően kiadott dokumentumban a felek elítélték az erőpolitikát, a hidegháborús gondolkodásmódot és a tömbökön alapuló konfrontációt. A dokumentumban Moszkva üdvözölte

Pekingnek az ukrajnai válság politikai és diplomáciai eszközökkel való rendezésében játszott pozitív szerepét,

és megerősítette elkötelezettségét az „egy Kína” elve mellett.

(MTI)

***

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salátás
2023. március 22. 06:45
Régebben még csak az épp megdemokratizált ország lakosai (akkori nevükön tálibok,terroristák) égettek usa zászlót és kívánták a pokolba,de mára a hatalmas progresszió következtében már az európaiak értelmesebbje is amerika pusztulásán ábrándozik.Pedig tizenévesen mekkora jóságnak hittük ezt a patkány országot.
RasPutin
2023. március 22. 06:35
"""Elfogadhatatlanok azok a kísérletek, amelyek a nemzetközi jog általánosan elismert elveit és normáit „szabályokon alapuló rend” gyakorlatával próbálják felváltani – áll a keddi moszkvai orosz-kínai csúcstalálkozón elfogadott közös nyilatkozatban.""" Oroszország 2x írta alá és fogadta el hogy mik Ukrajna határai. Az egyik ilyent Kína is parafálta.
sorivo4
2023. március 22. 01:35
Ennek csak akkor lesz vége, ha elismerik végre, hogy Amerika csak egy szaros kis ország az összes közül. Birodalomnak pedig minden idők legrosszabbika volt. De mentségükre legyen mondva, hogy nem is akartak azok lenni, csak belesodródtak. Most csak egy háromszázmilliós erős nemzet akarjanak lenni. Az is elég. Kihívásnak is. Még akkor is nagy befolyásuk lesz, csak meg kell tanulniuk együttműködniük másokkal. Ami tiszta előny, hisz fejlődhetnek is.
sorivo4
2023. március 22. 01:33
Csak küldjék csak az utánpótlást Ukrajnának, míg az amerikai bankok sorba omlanak össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!