„Putyin all-in taktikát alkalmaz, mindent egy lapra tesz fel” – véli az ukrán védelmi tanács vezetője

2023. március 15. 16:55

Olekszij Danyilov szerint az orosz elnök a konfliktus kiterjesztésére törekszik.

2023. március 15. 16:55
null

A keddi fekete-tengeri orosz-amerikai incidens azt mutatja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a konfliktus kiterjesztésére törekszik, és mindent egy lapra tesz fel – vélekedett Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára szerdán a Twitteren. „Az amerikai MQ-9 Reaper drónnal történt incidens, amelyet Oroszország provokált a Fekete-tengeren, Putyin jelzése, hogy

– írta Danyilov. Szerinte Putyin all-in taktikát alkalmaz, vagyis az orosz stratégiai vereségek miatt folyamatosan emeli a tétet a körülmények megváltozásának reményében.    

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékezetetett arra, hogy az Egyesült Államok légiereje kedden közleményt adott ki, amely szerint egy orosz Szu-27-es vadászrepülőgép megrongált egy amerikai MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónt a Fekete-tenger felett, aminek következtében az amerikaiak kénytelenek voltak a drónt a vízbe navigálni és elsüllyeszteni. Az amerikai parancsnokság közölte, hogy az MQ-9-es rutinműveleteket hajtott végre a nemzetközi légtérben, amikor egy orosz repülőgép befogta és lelőtte, ami a lezuhanáshoz és az MQ-9 teljes elvesztéséhez vezetett.     

„Valójában az oroszoknak ez a veszélyes és szakszerűtlen cselekedete majdnem mindkét gép lezuhanásához vezetett. Az amerikai és a szövetségi repülőgépek továbbra is a nemzetközi légtérben fognak működni, az oroszokat pedig felszólítjuk, hogy professzionálisan és biztonságosan viselkedjenek” – idézte a hírportál James Heckert, az amerikai légierő térségbeli műveletekért felelős parancsnokát. 

(MTI)

Nyitókép: RUSLAN KANIUKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2023. március 16. 10:43
Kérdezzük már meg Pistikét a játszótérről, hogy mit szól ahhoz, hogy drágább lett a szopóka.
need-info
2023. március 15. 20:40
Mindennapos magyargyűlölő beszédet mikor mondanak? Már hiányolom tőlük. Mocskos tetvek!
technostation
2023. március 15. 19:05
Pontosabban ti szeretnétek minden áron a konfliktust kiterjeszteni, meg is tesztek érte mindent sumákban.
Namond
2023. március 15. 18:47
Olekszij Danyilov, cö-cö-cö, hapci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!