Thor kalapácsára bukkantak Svédországban

2022. november 02. 21:15

Meglett a Mjölnir, mondhatni.

2022. november 02. 21:15
null

Thor kalapácsának viking korból származó amulettje került elő Svédországban – írta meg a Live Science. A lap hozzátette, „a Svédországban talált 1000 éves Thor-kalapács amulettje mutatja az ősi északi istenség tartós népszerűségét, aki most új közönségre talált azzal, hogy Chris Hemsworth a Marvel-filmekben formálta meg a háború viking istenét”.

– mondta Carolyne Larrington, az Oxfordi Egyetem középkori európai irodalom professzora a Live Science-nek.

„Az összes északi isten közül Thor az, akit a leginkább érdekel az emberiség sorsa” – mondta Larrington, a hamarosan megjelenő The Norse Myths that Shape the Way We Think című könyv szerzője, aki nem vett részt a mostani felfedezésben. „Fő feladata az volt, hogy keleten járőrözzön, és kalapácsával távol tartsa az óriásokat [a Jötnarokat] az emberek és az istenek földjeitől.”

A régészek a nyár folyamán a délnyugati Ysby város közelében végzett ásatások során tárták fel az amulettet, mondta Per Wranning, a Halland megyei Kultúrtörténeti Múzeum régészeti vezetője a Live Science-nek küldött e-mailben.

 

 

Nyitókép: Marvel/Facebook

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Misi500
2022. november 03. 08:50
Micsoda szar kattintásvadászat
Carcess
2022. november 03. 08:11
de az igazi Thor néger volt vagy nem ? :D
Besenyő István újratőtve
2022. november 03. 08:07
"Thor kalapácsára bukkantak Svédországban" ... és az volt rávésve, hogy "Made in China". :)
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2022. november 03. 00:52
A zsidó "szórakoztatóipar" a népek igazi ópiuma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!