Vulkánkitörés volt Salvador keleti részén

2022. november 29. 09:33

A hatóságok 26 óvóhelyet készítettek elő, amelyek több mint tízezer ember befogadására alkalmasak.

2022. november 29. 09:33
null

Vulkánkitörés kezdődött a közép-amerikai Salvador keleti részén – figyelmeztették hétfőn a lakosságot a helyi hatóságok.

A környezetvédelmi minisztérium megfigyelőközpontja robbanásokat jelentett a fővárostól, San Salvadortól mintegy 135 kilométerre keletre fekvő Chaparrastique tűzhányó központi kráterében. A vulkánkitörés intenzitása a 0-tól 8-ig terjedő skálán 1-es fokozatú volt. A kitörés vasárnap kezdődött, amikor a vulkán sziklát és hamut lövellt ki a kráter körüli területekre. Sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. 

Luis Alonso Amaya, a polgári védelem igazgatója elmondta, hogy három településen riadókészültség van érvényben. A hatóságok 26 óvóhelyet készítettek elő, amelyek több mint tízezer ember befogadására alkalmasak. Felállítottak egy parancsnoki központot is, amely a legfrissebb információkat szolgáltatja a vulkán tevékenységéről. A biztonsági zónát a krátertől számított 6 kilométeres sugarú körre terjesztették ki.

Nyitóképünk illusztráció, amelyen a Chaparrastique tűzhányó látható. Fotó: ROBERTO ACEVEDO / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2022. november 29. 11:42
Remélem megfedték a co2 kibocsátás miatt és szerződtek, hogy 2030-ig dolgozik a karbonsemlegességen!
Box Hill
2022. november 29. 11:12
How dare you, vulkánok! Még egy kitörés, és megyek az ENSZ-be.
Namond
2022. november 29. 11:09
Túl messze van az US-tól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!