Megvédte a transzfóbiával vádolt J.K. Rowlingot Ralph Fiennes

2022. október 26. 22:16

A színész szerint „undorító” az a sok támadás, ami a Harry Potter-könyvek íróját éri.

2022. október 26. 22:16
null

Ralph Fiennes, aki a Harry Potter-filmekben Voldemort nagyurat alakította „undorítónak” és „megdöbbentőnek” nevezte a J. K. Rowlingot ért gyalázkodásokat és halálos fenyegetéseket – írta a Variety.

„J.K. Rowling nagyszerű könyveket írt a felelősségről, és a fiatal gyerekekről, akik megtalálják önmagukat. Történetei arról szólnak, hogy miként válhatsz jobb, erősebb, és az erkölcseire is odafigyelő emberré” – nyilatkozta a színész a New Timesnak adott interjújában.

Fiennes kitért arra is, hogy „meg tudom érteni azt a nézőpontot, amelyik dühös lehet arra, amit a nőkről mond.

Ő egy nő, aki azt mondja: »Nő vagyok, és nőnek érzem magam, és azt akarom, hogy kimondhassam, hogy nő vagyok« – idézte fel a színész.

Számos halálos fenyegetést is kapott az írónő

Rowling az elmúlt években azzal került többször a figyelem középpontjba, hogy számos fenyegetést – köztük halálosat is – , kapott miután politikai témákban is felszólalt.

2020 júniusában számos tweet után a kritikusok azzal vádolták, hogy „transz-ellenes”, és a transzközösségre ártalmasnak tartott vélemények hangoztatásával vádolták. Tavaly novemberben a Twitteren azt írta: „Most már annyi halálos fenyegetést kaptam, hogy teleírhatnám velük a házat, de nem hagyom abba a kiszólást” – idézte fel a Variety.

Nyitókép: WARNER BROS. / HEYDAY FILM / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alaric
2022. október 27. 12:17
Ralph Fiennest mindig rokonszenves embernek és remek színésznek tartottam. Különösen azóta, hogy az Angol betegben Almásy grófot alakította. (A másik remek brit színész Jeremy Irons - kevesen tudják, hogy színházi szerepei közt ott van a "tábornok" a mi Máraink A gyertyák csonkig égnek /angolul: Embers/ c. darabjában.) Úgy látszik, az emberi tisztesség, a művészi nagyság és a magyarság iránti rokonszenv időnként összekapcsolódik. Meghajlok ezek előtt a színészek előtt.
Papamaci1957
2022. október 27. 09:52
A legfrissebb átok: Védjen meg téged a Voldemort!
Czápa
2022. október 27. 09:28
El kéne kobozni s vagyonát! Nem mindegy, hogy orosz vagy valamilyen fob?
rollotomasi
2022. október 27. 08:41
Kiváncsi vagyok, hány órán belül kénytelen a nyilatkozatot visszavonni, kínosan magyarázkodni, kijelenteni azt, hogy neki tulajdonképpen rengeteg buzi barátja van, sőt maga is látens buzi, aztán egy időre muszájból eltűnni, mert egyetlen forgatókönyv ajánlat sem érkezik, sőt még abból is kiírják, amit éppen forgat, és a jeleneteit újra felveszik mással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!