Nukleáris bombák szállítására is alkalmas bombázókat telepít Ausztráliába az USA

2022. október 31. 09:19

A Reuters szerint hat darab B-52-es bombázót telepítene Washington Ausztrália északi részére.

2022. október 31. 09:19
null

Az Egyesült Államok hat nukleáris B-52-es bombázó bevetését tervezi az egyik észak-ausztráliai légitámaszponton – közölte hétfőn egy, az ügyben jártas forrás. A fejleményről először az Australian Broadcasting Corp (ABC) számolt be az Egyesült Államokra hivatkozva.

A Reuters idézte, Anthony Albanese miniszterelnököt, aki azt mondta,

Richard Marles ausztrál védelmi miniszter hivatala nem kívánt nyilatkozni. A portál hozzátette, hogy Ausztrália északi területe már ma is otthont ad különböző amerikai katonai együttműködéseknek. A tengerészgyalogosok évente körbejárják ezt a területet kiképzés és közös gyakorlatok céljából. Mindezekről még Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke rendelkezett.

Figyelmeztetés Pekingnek

A Reuters rámutatott, hogy a mintegy 14 ezer kilométeres harci hatótávolságú B-52-esek Ausztráliába helyezése figyelmeztetés lesz Pekingnek, mivel egyre nő a félelem a Tajvan elleni támadástól – nyilatkozta Becca Wasser, a washingtoni székhelyű New American Center vezető munkatársa az aBC-nek.

Az Egyesült Államok az idén már négy B-52-est telepített az Andersen légierő guami bázisára – derült ki a cikkből.

Nyitókép illusztráció. Fotó: JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY/AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2022. október 31. 13:55
Az ausztráloknak nem kéne engedniük.
zakar zoltán béla
2022. október 31. 11:46
Ganék!
szintetikus
2022. október 31. 10:24
Ausztrália mindig is az USA szövetségese volt, hisz egy tőről fakadnak. Én is szívesen fogadnám, ha Magyarországra telepítenének ballisztikus rakétákat, amelyik Oroszországra mutat. Az agresszor terrorista államok ellen fel kell lépni.
Gèbi
2022. október 31. 09:58
Ausztráliának mi a fene köze van Tajvanhoz? A kínaiak meg éppen leszarják az ausztrálokat, ha neki akarnak menni Tajvannak akkor neki is fognak menni, független attól, hogy a hülye ausztrálok éppen milyen intenzitással nyalják éppen az amerikaiak seggét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!