Wikipédia-blama: a Biden-kormányzat miatt nem lehet már szerkeszteni a „recesszió” definícióját

2022. július 30. 17:23

A Fehér Ház ragaszkodott ahhoz, hogy az Egyesült Államok gazdasága nem került gazdasági visszaesésbe.

2022. július 30. 17:23
null

A Wikipédia megváltoztatta a „recesszió” definícióját, és lezárta az oldalt a további szerkesztések elől – írja az Unherd. Ezeket a változtatásokat azon a héten hajtották végre, amikor a Fehér Ház a recesszió újbóli meghatározását javasolta úgy, hogy az mást jelentsen, mint a negatív GDP-változást két egymást követő negyedévben, ugyanis

a Biden-kormányzat ragaszkodott ahhoz, hogy az Egyesült Államok gazdasága nem került gazdasági visszaesésbe.

Július 11-ig a világ legnagyobb online enciklopédiája a recessziót a „negatív változás két egymást követő negyedéveként” definiálta, és a felhasználók szabadon módosíthattak. Július 25-től azonban a „GDP-növekedés két egymást követő negatív negyedévére” vonatkozó említést törölték ebből a részből. A Wikipédia adminisztrátora ezután leállította a szerkesztési funkciót.

Az új és nem regisztrált felhasználók már nem szerkeszthetik a jelenleg „félig védett” oldalt augusztus 3-ig – írja a portál.

 

Fotó: NIKOLAS KOKOVLIS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elemes
2022. november 30. 09:48
a mandiner e cikke csacsiság. a wikipediában szereplő "recesszió" definíciót nem Biden kozmetikázta bele, ez még egy 2008 januárban (n.b. george w bush elnöki periódusa, de ez irreleváns) fogalmazta meg valami amerikai üzleti tanács vagy mi a tök.
T. Péter
2022. július 31. 00:17
A cikkhez képest természetesen az az igazság, hogy "a Wikipédia" nem szerkesztett és írt át semmilyen definíciót, pár nap alatt százával nyúlkáltak bele mindenféle emberek, és ezért átmenetileg lezárták, ugyebár pont azért, hogy _ne_ szerkesszék át folyamatosan.
hlaci83
2022. július 30. 21:57
A szopás sem számít szexuális aktusnak Clinton óta. Semmi új.
Akitlosz
2022. július 30. 20:34
"Az új és nem regisztrált felhasználók már nem szerkeszthetik a jelenleg „félig védett” oldalt augusztus 3-ig – írja a portál." Akkor én még szerkeszthetem? Hol, mit írjak át mire? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!