A skót szurkolók az ukrán játékosokkal együtt énekelték az ukrán himnuszt

2022. június 02. 06:03

„Még nem halt meg Ukrajna” – zengett Skóciában a kék-sárgák nemzeti himnusza.

2022. június 02. 06:03
null

Szerda este megtartották a Skócia-Ukrajna labdarúgó világbajnoki selejtezőt, amelyet márciusban az orosz-ukrán háború kitörése miatt halasztottak el. Az egymeccses párharc tétje az volt,  hogy ki mérkőzhet meg az év végi katari világbajnokságért a három hónapja a cseheken túllépő Wales ellen.

Nos, ez a csapat a több Premier League-játékossal felálló Ukrajna lesz, amely magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott: a 49. percben már 2-0-ra vezettek, a skótok a 79. percben szépítettek, de egyenlítés helyett az ukránok az utolsó utáni pillanatban rúgtak még egy harmadikat, így alakult ki a végeredmény.

Bár a háború előtt is Zincsenkóék voltak az esélyesebbek, biztos, hogy nem segítette a skót játékosokat az ellenfél mellett megmutatkozó tömegpszchiózis sem, amelynek egyik bizonyítéka az volt, amikor a skót szurkolók teli torokból énekelték az ukrán himnuszt a meccs elején. A BBC szerint  ebben a himnusz fonetikus változatát tartalmazó szórólapok segítettek nekik.

A himnusz egyébként a „Még nem halt meg Ukrajna” címet viseli (nagyon hasonlít a lengyelre, melynek kezdő sorai: „Nincs még veszve Lengyelország”).

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sajid
2022. június 03. 15:10
Csicska skótok :)
Zolotarjov
2022. június 02. 23:24
Jóemberkedés csúcsra járatva..
Sincero
2022. június 02. 17:49
A VB-döntőt már le sem kell játszani.
Akitlosz
2022. június 02. 15:51
Erősen kétlem, hogy a skótok ismernék az ukrán himnuszt. A saját nyelvüket sem ismerik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!