BBC: Az orosz csapatok romboltak és fosztogattak Csernobilban

2022. június 04. 08:28

A lap az erőmű kommunikációs igazgatójára hivatkozva azt írja, megrongáltak több mint ezer számítógépet, teherautókat és sugárzásmérőket loptak el, de sugárveszély nem áll fenn.

2022. június 04. 08:28
null

Ukrajna szerint az orosz hadsereg kifosztott vagy megrongált több mint ezer számítógépet a csernobili atomerőműben, valamint teherautókat és sugárzásmérőket lopott el – számol be a BBC. Vitalij Medved kommunikációs igazgató szerint a nukleáris berendezések nem sérültek meg, és „a sugárbiztonság tekintetében minden rendben van”. Az orosz megszállás okozta – mára befejeződött – veszteségeket több mint 1,6 milliárd hrivnyára (44 millió font) becsülik.

A Kijevtől északra, a fehérorosz határ közelében fekvő, üzemen kívüli erőművet az orosz csapatok a február 24-i inváziót követően gyorsan elfoglalták, és öt hétig tartották ellenőrzésük alatt, mielőtt március 31-én kivonultak.

Fotó: Férfi gyalogol az orosz támadásokban lerombolt épületek között a Kijev közelében fekvő Borogyanka főutcáján 2022. április 5-én.MTI/EPA/Oleg Petrasjuk

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. június 04. 18:33
Ez full kamu. Konkrétan együtt őrizték az fszb-sek és az erőmű őrsége a létesítményt, ami folyamatosan üzemelt. A váltást ugyan sokáig húzták, de nem volt veszélyben az erőmű.
Takagi
2022. június 04. 13:33
BBC=hazug szar.
Brandon the great Negro
2022. június 04. 12:19
" Az orosz megszállás okozta – mára befejeződött – veszteségeket több mint 1,6 milliárd hrivnyára (44 millió font) becsülik." Ezt ugye valahogy helyre kell majd hozni, ami sikerülni is fog a háború vége után olyan húsz év alatt. Utána kezdődhetnek az EU csatlakozási kérelem feltételeihez a felzárkózás, további húsz esztendő. Utána kezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások, újabb tíz esztendő. Ha MA békét köt Ukrajna akkor sem csatlakozhat az EU-hoz 2072 előtt. Oroszország már most elérte amit akart.
formaegy
2022. június 04. 12:17
Édes Istenem! A BBC, mint hiteles forrás. )))))))))))))) Csak emlékeztetőül, hogy a háború már csak ilyen!!!!!!!!!! Teccccettek volna nem a gyilkos USA érdekeit szolgálni, akkor most nyugodt béke uralkodna Európában! A rohadt gyilkosok vagytok, aljas USA kiszolgáló gyilkos nyomorékok! Van egy bája amikor a gyilkos náci csürhe akiknek köszönhető ez az egész, fröcsögi a nyálát! Vajon miért nem foglalkoztok Biden nyilatkozatával? Rohadt gyilkosok! Európa gyilkosai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!