Diszkrimináció miatt távolítottak el egy meleg rendőrfőnököt Floridában

2022. március 08. 15:38

Helytelen diverzitáspolitikája miatt kellett távoznia annak a floridai rendőrfőnöknek, aki kifejezetten szexuális preferenciájukra és etnikai hovatartozásukra tekintettel léptette elő kollégáit.

2022. március 08. 15:38
null

Több panasz is érkezett Larry Scirottóra, egy felvállaltan meleg floridai rendőrfőnökre, aki a vádak szerint pozitív diszkriminációban részesítette a magához hasonló tulajdonságokkal rendelkező, tehát meleg és valamely kisebbséghez tartozó kollégáit, amikor előléptetésekről döntött. Scirotto hat hónapon keresztül szolgált a szervezetnél, diszkriminatív megközelítését pedig helytelennek minősítették. 

Scirotto ellen azt követően indult vizsgálat a rendőrségnél, hogy a kollégák felfigyeltek a mintázatra, de

a férfi számos olyan megjegyzést is tett korábban, ami arra utalt, hogy a rendőrség személyzeti összetétele szerinte „túl fehér”.

A vizsgálatról készült jelentésben ennek kapcsán megjegyzik, hogy Scirotto „minden lehetőséget megragadott” arra, hogy a diverzitást vegye figyelembe a személyi döntéseknél.

A jelentésben olvasható az is továbbá, hogy megesett, hogy amikor több jelölt közül kellett választani, Scirotto feltette a kérdést, hogy „melyikük feketébb?”. Az eset megtörténtét Scirotto tagadta.

A férfi azzal védekezett, hogy személyi döntéseit kizárólag a jelöltek kvalitásaira tekintettel hozta meg.

Szerinte akiket előléptetett, azok a személyek megérdemelték az előléptetést, és mellesleg pedig valamelyik kisebbséghez tartoztak. Scirotto elmondta a CNN-nek, hogy augusztustól novemberig 15 embert léptetett elő, közülük pedig hat személy tartozott valamilyen etnikai vagy szexuális kisebbséghez.

A jelentéstevők álláspontja a következő:

„Miközben a diverzitás előmozdítása fontos és becsülendő cél, amikor ezen dolgozunk, azt a jog által megengedett módon kell, hogy tegyük.”

Larry Scirotto most pert fontolgat, kirúgását bíróság előtt szándékozik megtámadni.

„Ha a diverzitás előmozdítása lesz az a harcmező, amelyen elbukok, jól fogok aludni.” – nyilatkozta a rendőrfőnök – „Nem fogom megengedni nekik, hogy elhomályosítsák a reputációmat.”

Ahogy arra a The Telegraph rámutat, Florida állam az elmúlt hetekben az LMBTI-problémáktól hangos.

Botrányt kavart, hogy az elnöki székre kacsintgató Ron DeSantis kormányzó kész aláírni azt a törvényt, amely megtiltaná az iskolák számára, hogy az LMBTI-kisebbségekre vonatkozó tananyagot oktassanak a tanórákon. A republikánusok javaslata értelmében

tilos lenne a szexuális irányultságokról és a nemi identitásról órát tartani.

Ha a törvényjavaslatot elfogadják, a szülők közvetlenül is beperelhetik a tankerületeket és kártérítést követelhetnek, ha az oktatási intézmény megsértette a jogot.

Az oktatás területén a szülőt illető jogokról szóló törvényt (Parental Rights in Education Bill) a Biden-adminisztráció elítéli, az elnök szerint a javaslat stigmatizálja és sérti az LMBTI-kisebbséghez tartozó gyermekeket. 

Kép: Chirag Wakaskar / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A kép illusztráció.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2022. március 22. 10:00
Kár érte, pedig olyan újításokat vezethetett volna be. Ha sikerült volna rendszeresíteni, hogy minden rendőr a picsájában hordja a gumibotot, az igazi áttörés lett volna a toxikusan heteronormatív testületnél.
istvanpeter
2022. március 19. 17:08
Hát azért, az már nagyon komoly aggodalomra ad okot, ha rendőrséget is szellemi fogyatékosok vezetik.
Svalbard
2022. március 11. 12:27
Az a baj, hogy ez kezd sokfelé begyűrűzni.
Parm
2022. március 11. 02:51
"LMBTI-kisebbséghez tartozó gyermekeket. " - WTF???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!