Jourová: Nagyon gondosan figyeljük majd a helyzetet Magyarországon a választások előtt

2021. november 25. 13:16

Figyelni fogja az Európai Bizottság a választásokat, ugyanakkor Jourová hozzátette: „nem fogunk beleavatkozni”.

2021. november 25. 13:16
null

Új jogi eszközt javasol az Európai Bizottság azért, hogy erősítsék a választások tisztaságát a tagállamokban. A csomag elsősorban a közösségi oldalakon közzétett fizetett hirdetések átláthatóságára, illetve a pártok finanszírozására vonatkozik és a korábbi jogszabályok kiegészítését jelenti majd.

A sajtótájékoztatón az Euronews tudósítója megkérdezte a bizottság átláthatóságért és értékekért felelős alelnökét, hogy szerinte tiszták és tisztességesek lehetnek-e a jövő évi magyarországi parlamenti választások. Vera Jourová a válaszában kiemelte, hogy már sokszor elmondta, hogy a tisztességes választásoknak több feltétele van, ezek nem csak Magyarországra érvényesek.

„A szabad és tisztességes választásnak több feltétele is van a tagállamokban. Ezek egyike a szólás szabadsága, illetve a szabad és sokszínű sajtó megléte. Természetesen Magyarország ügyében ez kérdéses, hiszen tudjuk, hogy sok aggályunk van a magyarországi sajtó helyzetét illetően” – mondta Jourová, 

Nagyon gondosan figyeljük majd a helyzetet Magyarországon a választások előtt anélkül, hogy a választás folyamatába beavatkoznánk”

– tette hozzá.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2021. november 29. 03:20
Jourová hozzátette: „nem fogunk beleavatkozni” Akkor igen.
rrrrrr
2021. november 25. 22:28
jurová! figyelheted te a jo kv dat is... ha kell hetente elmegyunk 3,5 mio an leszavazni a fideszre te lutyo! nem veszitek eszre h a magyar nep lelke atkapcsol dafke kurucba ha az akarata ellen meg nagyobb ellenallas attackal talalkozik!? ennyire balf@szok vagytok?
piscsik
2021. november 25. 21:31
Gondosan bujj a végbelembe, onnan figyelhetsz!
TAVIROZSA
2021. november 25. 18:45
Jurova és bagázsa nem főnöke Magyarországnak! A magyar szuverenitás nem alku tárgya és nem eladó!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!