Nem házasodhat Izrael olimpiai bajnoka Izraelben

2021. augusztus 02. 18:05

Mivel a zsidó törvények szerint nem is zsidó, Izraelben meg csak vallási szertartás lehetséges.

2021. augusztus 02. 18:05
null

Artem Dolgopyat apja az ukrajnai zsidó közösségből származik, onnan települt Izraelbe a keresztény feleségével, így a fiuk a zsidó törvények értelmében nem zsidó, hanem keresztény, viszont így nem is köthet házasságot egy zsidó vallású nővel. 

„Van egy fehérorosz barátnője, akivel három éve élnek együtt, de az állam nem engedi, hogy összeházasodjanak” – panaszkodott a tornász édesanyja a fia tokiói aranyérme után az egyik helyi rádiónak.

Nyitókép: MTI/AP/Natacha Pisarenko

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besenyő István újratőtve
2021. augusztus 03. 00:21
"Mivel a zsidó törvények szerint nem is zsidó, Izraelben meg csak vallási szertartás lehetséges." Csinálja azt amit a tel-avivi buzik - átruccannak Ciprusra, összeházasodnak aztán vissza Izraelbe mint friss-házasok. (Részemről azért respekt Izraelnek, hogy nem engedélyezi a buzi hazásságot.)
fatman
2021. augusztus 02. 21:07
Érdekes, mert úgy tudom, h már lehet melegházasságot kötni... Ezek szerint azt a zsidó vallás elismeri? Mi van Mózes 3. Könyvével???
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. augusztus 02. 19:56
Na, most akkor képzeljük el ugyanezt a világ bármely más országában...
repulok
2021. augusztus 02. 18:46
Garas Dezső jutott eszembe, aki egyszer arra panaszkodott, hogy nem engedték a Sirató falhoz, mert az édesanyja katolikus volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!