Izraelnek ajánlotta olimpiai ezüstérmét az Iránból elmenekült dzsúdós

2021. július 28. 20:02

Saeid Mollaei héberül köszönte meg Izrael támogatását.

2021. július 28. 20:02
null

Izraelnek ajánlotta a tokiói olimpián a 81 kilogrammosok döntője után ezüstérmét Saeid Mollaei iráni dzsúdós – közölte az Új Kelet zsidó portál. A sportoló korábban Iránból Németországba menekült. Mollaei az Izraeli Sportcsatornának elmondta, hogy hálás az Izraeltől az évek során kapott támogatásért.

„Köszönöm Izraelnek a pozitív energiát. Ez az érem Izraelnek is szól. Remélem, hogy az izraeliek örülnek ennek a győzelemnek.” – mondta, és héberül hozzátette: „Toda” (köszönöm).

 

„Szagi Muki a barátom, van több barátom Izraelből, és senkivel sincs gondom. Ez az érem bizonyítja, hogy a bátorság és a barátság azok, amik győzedelmeskednek.”

Muki, Saeid izraeli sporttársa gratulált barátjának az elért eredményekhez, annak ellenére, hogy neki nagyon rosszul alakult a verseny, már a második körben vereséget szenvedett.

,,Nagyon örülök Saeidnek” – mondta Muki az izraeli újságíróknak a keddi sajtótájékoztatóján. „Tudom, min ment keresztül, és mennyire akarta. Nagyon közeli barátom, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvalósítania az álmát. Megérdemli – hihetetlenül inspiráló az útja.”

Izrael nemzetközi versenyeken való részvétele rendszeresen ellenséges reakciókat és bojkottot vált ki az arab vagy muszlim szervezetekből vagy sportolókból.A 2016-os olimpián az egyiptomi Islam El Shehaby dzsúdóst kifújolták a riói arénában, miután nem volt hajlandó kezet fogni az izraeli ellenfelével, Or Szaszonnal.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. július 29. 23:07
Meg különben is. Németország földrajzilag sokkal távolabb fekszik Irántól, mint Izrael. Ha egyenesen Izraelbe ment volna, nem kellene neki ezt a földrajzi bakugrást megtennie. Ráadásul Greta és a zöldek is meghálálnák neki, mert két környezetszennyező repülőút helyett csak egyet valósítana meg.
Sincero
2021. július 29. 22:58
És Németországból majd hová menekül?
EszterMN
2021. július 29. 10:18
Lehet, hogy Szaeid Mollaei iráni őslakos, zoroasztriánus fárszi, aki kb. annyira szereti az Iszlám Forradalmat és Gárdistáit, akik 1978-tól napjainkig a hatalmat gyakorolják Iránban, ahogy mi szerettük az 1956. nov.4-én bevonult szovjeteket. És ott fricskázza meg őket, ahol tudja. A fársziak és a zsidók között pedig nagyon is baráti a viszony, pár száz éves hagyománya bizonyosan van ennek a barátságnak, minthogy szegény zoroasztriánus fársziak közül is sokan élnek diaszpórában mintegy 6-800 éve, mert nem voltak hajlandóak muszlimmá lenni. Ezáltal kerültek sorsközösségbe és barátságba a zsidósággal.
Emery4919
2021. július 29. 09:26
Újabb világot rengető, és Magyarországot is kőkemémyen érintő hír a Mandineren. Ez a jelenség már kezd dühíteni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!