Gyógyíthatatlan kór a parazita „fehérség”

2021. június 08. 10:50

Egy amerikai tudományos lap olyan tanulmányt tett közzé, ami a fehérséget „parazita állapotnak” nevezi, mely még nem rendelkezik „megfelelő tartós gyógymóddal”.

2021. június 08. 10:50
null

A Journal of the American Psychoanalytic Association májusban egy kutatási cikket tett közzé, amely a fehérséget „rosszindulatú, parazita jellegű állapotnak”, valamint  „veszélyes, diszkriminatív és perverz mentális állapotnak” írja le.

Donald Moss író és aktivista a „Fehérség, mint állapot” (On Having Whiteness) című cikke elmagyarázza, hogy

Moss azt állítja, hogy a fehérség „könnyen beszivárog azokba a csoportokba is, amelyek az egyének védelmére, demokratikus alapelvekre épülnek”.

Moss cikke nem az első alkalom, hogy a tudósok arra törekednek, hogy a „fehérséget” intézményileg elismert patológiaként kezeljék, amelyre gyógymódot kell kidolgozni. 

A Federalist Noel Ignatjevet, egy már elhunyt történészt, a Harvard oktatóját és a Kommunista Párt egykori tagját idézi, aki megalapította a „Fajáruló” című folyóiratot, amelynek mottója „A fehérség elárulása az emberiség iránti hűség” volt.

Ignatiev írt egy cikket a Harvard Magazine-ba, melynek címe „A fehér faj eltörlése” volt, amelyben Ignatjev, aki úgy vélte, hogy a fehér faj társadalmilag konstruált patológia, nem pedig biológiai valóság és azt állította, hogy „a fehérség nem kultúra, hanem kiváltság”. Moss a The Federalistnak elmondta, hogy szerinte egyértelmű különbség van a fehér emberek, mint faj, és a fehérség, mint állítólagos patológia között.

Én a »fehérségről« olyan állapotként írok, amely létrehozza a rasszizmust és kifejezetten megkülönböztetetm a »fehérségtől« mint a faji identitás markerétől. Azt írom, hogy a fehér emberek különösen fogékonyak a »fehérség patológiájára«.”

Ez cikk közvetlenül azután jelent meg, hogy kiderült, hogy a Yale-i Orvostudományi Karának Gyermektanulmányi Központja egy rasszista előadót látott vendégül, aki arról fantáziált, hogy „egy revolver tárát kellene beleereszteni minden utamba kerülő fehér ember fejébe”, és elásni őket „hogy tegyünk nekik egy kib*szott szívességet”. Moss fehérségről szóló cikke sajnos szomorú konklúzióra jut, mikot megállapítják, hogy a fehérségre „még nincs tartós gyógymód”.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kergeller
2021. június 09. 20:52
gratulalok ez segiteni fogja az ugyet
Solaris
2021. június 09. 20:19
Na elmennek mostmár a büdös -ba....
Akitlosz
2021. június 09. 12:13
A fickó árja egyáltalán? Mert ha nem, hanem ... akkor érthető a provokációja. Ha viszont fehér létére ilyeneket ír, akkor vagy csak pénzt keresni akar így, vagy ha komolyan gondolja, akkor az írás helyett inkább az öngyilkossággal kellene foglalkoznia. Amúgy a fehérség eltüntetésére már kitalálták a megoldást, csak időigényes. Elveszik a fehérek élőhelyeit, nem hagyják, hogy a fehérek maguk között élhessenek, így a kötelező keveredés miatt egyre kevesebb lesz a fehér, a leszármazottaik már barnák lesznek, a fehérek eltűnnek a Földről 200-300 év alatt. A fehérek aránya a Föld népességében 1950-ben 27,98% ezzel a leggyakoribb emberfajta volt 7-ből 2060-ban 9,76% ezzel már csak a 6-ik. A négerek aránya a Föld népességében 1950-ben 8,97% ezzel a 4-ik leggyakoribb emberfajta volt 2060-ban 25,38% ezzel a második leggyakoribb.
Gáspár
2021. június 09. 02:22
Egy fehér embert emlékeztetni a bőre színére, az rasszizmus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!