Nemi és faji kvótát vezet be a pilótáknál a United Airlines

2021. április 07. 18:48

A United Airlines kvóták alapján választja ki jövendő munkatársait, hogy a személyzet jobban tükrözze a világ sokszínűségét.

2021. április 07. 18:48
null

„A pilótafülkénknek minden nap tükröznie kell a gépeink fedélzetén lévő sokféle embercsoportot. Ezért azt tervezzük, hogy a következő évtizedben az 5000 pilóta 50 százaléka nő vagy színes bőrű ember lesz. Tudjon meg többet és jelentkezzen most” – áll az United Airlines toborzólevelében, melyet a Twitterre helyeztek ki és a cég képzési programjára, a United Aviate Academy-re irányító linket tartalmaz. A United Airlines pénzügyi partnere, az amerikai JPMorgan Chase bank 1,2 millió dollárt ajánlott fel ösztöndíjakra.

 

 

„Az útunk előre mutat. Hosszabb távú gondolkodásmódra van igény egy változatosabb, igazságosabb és befogadóbb kultúra megteremtéséhez, az, hogy minden alkalmazott biztonságban érezhesse magát hiteles énjében, hosszú távú gondolkodást igényel. Elkötelezettek vagyunk, hogy átgondolt és átfogó megközelítést alkalmazzunk a valódi változások felé” – írja a cég bemutatkozó hitvallásában a United Airlines honlapján.

Szeptemberben a Bloomberg hírügynökség számolt be arról, hogy egyre több amerikai vállalat vezeti be az úgynevezett sokszínűségi kvótát, amikor új munkatársakat vesznek fel. Példaként említették a Wells Fargo bankot, amely azt a célt tűzte ki, hogy a vállalat vezetésén belül 12 százalékra növelik az afroamerikaiak számát. A Delta Airlines légitársaság pedig elhatározta, hogy 2025-re tisztjeinek és igazgatóinak 14 százaléka afroamerikai származású lesz.

Fotó: United Airlines

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atilla
2021. április 08. 20:04
Fel se szálnék egy olyan gépre,amit nem sokszínű pilóták irányítanak. Ha hírtelen nincs kéznél sokszínű személyzet,akkor elfogadom,ha átfestéssel élnek és így hozzák létre az "igazi"demokráciát ! Állítólag
Tibesz26
2021. április 08. 16:27
ez a legundoritobb amit csinálnak nem türüjük tovább azonnal peticiót kell inditania closed culture a closed arlines ellen tisztelni kell a nőket nem pedig kirekeszteni és rádaásul fehér ember vezesse nem pedig egy blm s terroista csoport a black lives mattert szélsőbaloldali kommunista marxista terroristacsoportként kell nevezni
Thorin
2021. április 08. 16:17
És nekem, mint utasnak lesz lehetősége előre tudni, hogy képzett pilótám lesz-e, vagy kvóta alapján bekerült hozza meg a döntéseket szükség esetén, ami alapján hogy meghalok vagy sem?
Illieral
2021. április 08. 15:13
Valahogy beugrott egy vicc. - Azért ne lehetek űrhajós, mert cigány vagyok? - Nem, azért mert nem tudsz írni és olvasni.... Jó tudom rohadjak meg én rasszista majom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!