Helikopter-balesetben meghalt az egyik leggazdagabb cseh üzletember

2021. március 29. 08:14

Petr Kellner Csehország egyik leggazdagabb embere, az üzletember vagyona a Forbes szerint 17,5 milliárd dollárra rúg.

2021. március 29. 08:14
null

Öt ember halt meg egy szombati alaszkai balesetben, egy síelőket szállító Airbus AS350 B3 típusú helikopter egy gleccserre zuhant, írja a New York Times. A lap szerint az áldozatok között van az 56 évet élt Petr Kellner is, Csehország egyik leggazdagabb embere, az üzletember vagyona a Forbes szerint 17,5 milliárd dollárra rúg, ezzel a 68. legtehetősebb vállalkozó volt a világon. De volt olyan időszak is, amikor Kellner a leggazdagabb volt Csehországban. 

Egy ember túlélte a zuhanást, őt jelenleg is válságos állapotban kezelik. A baleset okát még vizsgálják, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy este 10 óra környékén vesztették el a kapcsolatot a helikopterrel.

Fotó: YouTube

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. március 29. 21:20
Nekem furcsa, hogy a cseheknél ennyi dollármilliárdos van. Több, mint a lengyeleknél, csak eggyel kevesebb, mint Ausztriában.
MayorAnna
2021. március 29. 10:33
Egy csóró magyar-amerikai, kempingezik Alaszkában-úgy nem zuhan le.
luisbathhelena
2021. március 29. 10:12
A Mandinál is -sajnos-olyanok dolgoznak akik a legelemibb logikai szabályokat, idegen nyelvről való pontos fordítást semmibe veszik. A sokadik eset.... Amúgy RIP
rollotomasi
2021. március 29. 09:13
Először is, nyugodjanak békében az elhunytak! Másodszor: nekem sem tetszik az, ahogy jó néhányan a rendszerváltás kezdete óta jobb vagy bal oldalon megszedték magukat Magyarországon, de azért ízlelgessük ezt a számot, 17,5 milliárd dollár... Minden országnak - tetszik, nem tetszik - szüksége van gazdag emberekre, gazdag cégekre. Nálunk Lőrinc 1 milliárdjától fröcsög az emberek nyála, a hozzánk hasonló országokban pedig ilyen vagyonokat halmozott fel jó néhány ember, és nincs ekkora hörgés. Mit gondoltok, az USA vagy Némterország mitől lett hatalmas? Attól, hogy a kormányaik protekcionista módon támogatták a legnagyobb cégeiket és a mögöttük álló tulajdonosokat. Attól, hogy sokszor a törvényt nem tisztelve, vagy éppen rájuk törvényt szabva előnyhöz, állami megbízásokhoz, támogatásokhoz juttatták ezeket a cégeket és a tulajdonosaikat. Azokat a cégeket, akik most idejönnek és tisztességes piaci versenyről papolnak, miközben a legnagyobb magyar cég is csak kerekítési hibának látszana a mérlegükben, ha úgy döntenek, hogy megveszik. De tehetik, mert a világpiac szabályait ezek a cégek és az anyaországaik írják. Mi pedig annak örülünk, ha egy magyar cég csődbe megy, meg ha az EU elmarasztalja a magyar kormányt, csak azért, mert a saját vállalkozásait igyekszik támogatni. Kiakadunk Lölökén, de azon nem, mikor Horn Gyufa és csapata, meg a Megyó/Elqró brigád a komplett magyar energiaszektort eladta gombokért a külföldnek, és még a nyereséget is garantálták nekik, vagy éppen a magánnyugdíj pénztári biznisz, amikor érdekekes módon a pénztárak addig csak veszteséget termeltek, amíg Orbánék vissza nem vették tőlük a lóvét., és még lehetne sorolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!