Dróntámadást hajtottak végre Szaúd-Arábia ellen a hútik

2021. március 08. 08:18

A jemeni szervezet Szaúd Arábia kőolajiparának a központját vette célba.

2021. március 08. 08:18
null

A jemeni húti mozgalom fegyveres erői drón- és rakétatámadást hajtottak végre Szaúd-Arábia kőolajiparának fontos központjai ellen – írta meg a Reuters. Rijád az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott:

A szaúdiak által vezetett koalícióval 6 éve küzdő hútik a támadás bejelentése után közzétették azt is, hogy más szaúdi városokat is megtámadtak.

Szaúd-Arábia energiaminisztériuma azt közölte, hogy a dróntámadás a Ras Tanuránál lévő kőolajfinomítót érte. Az ország védelmi minisztériumától az az információ érkezett, hogy a drónt időben észrevették és kilőtték, mielőtt elérte volna a célpontját. Hozzátették, hogy emellett egy ballisztikus rakétából származó repesz lezuhant egy lakossági övezettől nem messze Dharan városánál, de ez nem járt sem áldozattal, sem jelentős kárral.

A címlapkép illusztráció. Kép forrása: TayebMEZHIDA, Pixabay

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!