Kitiltják a társkereső oldalakról a Capitolium ostromlóit

2021. január 18. 17:21

A platformok üzemeltetői a felhasználók adatlapjaira feltöltött képeket vizsgálják át.

2021. január 18. 17:21
null

Kitiltják a Tinderről, Bumble-ról és egyéb társkereső alkalmazásról azokat, akik részt vettem a Capitolium ostromában – írja a Washington Post. Gyakran előfordul az is, hogy az alkalmazásokat „vadászterületként” használják, azaz a felhasználók beférkőznek az ostromlók bizalmába, majd ha bizonyítékot szereztek, továbbítják azt az FBI-nak. Ehhez a „vadászok” tippeket osztanak meg egymással Twitteren, több nő például átállítja helymeghatározását Washington D.C.-re, hogy így keresgéljenek lehetséges gyanúsítottak után.

A Tinder, Hinge és OkCupid tulajdonosa, a Match Group közleményében az a hivatalos indoklás olvasható, hogy együttműködnek az amerikai Szövetségi Nyomozóirodával (FBI), akik korábban megüzenték: mindenkit kézre kerítenek, aki részt vett az ostromban.

Címlapkép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. január 19. 14:20
azé me! hát ők is párjukat keresték? netán mind homokos volt? nem lehet ilyen megkülönböztetést!
Letmeread
2021. január 19. 06:27
Numerus clausus.
ksara
2021. január 19. 04:07
Azért, ha ellenzéki barátaink kicsit jobban figyelnének, rendesen beszart a világ a big tech hatalmától. Még azoknak az értelmesebb része is, akiknek pillanatnyilag kedvez, mert tovább gondolták...
Name7
2021. január 18. 21:59
"Ehhez a 'vadászok' tippeket osztanak meg egymással Twitteren, több nő például átállítja helymeghatározását Washington D.C.-re, hogy így keresgéljenek lehetséges gyanúsítottak után." Beteg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!