Iránban több mint kétezer foglyot részesítettek kegyelemben vagy büntetésenyhítésben

2020. augusztus 05. 17:22

A döntést az idén augusztus 7-re és 8-ra eső két muzulmán ünnep alkalmából hozta meg a legfőbb vallási és politikai méltóság.

2020. augusztus 05. 17:22

Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője a most esedékes két muzulmán ünnep alkalmából kegyelemben, illetve büntetésenyhítésben részesített több mint kétezer foglyot – jelentette be kedden az ajatollah hivatalos szóvivője.

E közlés szerint 2135 olyan bebörtönzött személynek adja meg a vallási vezető a kegyelmet, illetve csökkenti büntetését, akit általános hatáskörű, közigazgatási, katonai vagy forradalmi bíróság ítélt el. A döntést az idén augusztus 7-re és 8-ra eső két muzulmán ünnep alkalmából hozta meg a legfőbb vallási és politikai méltóság.

Március óta egyébként foglyok tízezreit engedték ellenőrzés mellett szabadlábra, hogy valamennyire korlátozzák a koronavírus-fertőzés terjedését a börtönökben. Gulamhosszein Eszmaili, az igazságügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy jelen pillanatban több mint hatvanezer elítélt tartózkodik hatósági felügyelet mellett a börtönök falain kívül.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!