A britek csak az időközi választás után jelölnek EU-biztost

2019. november 14. 09:46

Tovább húzódhat az Európai Bizottság hivatalba lépése.

2019. november 14. 09:46

Az Egyesült Királyság csak a december 12-i időközi választása után nevezi ki az EU biztosát – jelentette ki a brit nagykövet Brüsszelben. A döntés az új Európai Bizottság hivatalba lépésének esetleges további késleltetésével jár.

Az EU vezetői többször is felkérték a briteket, hogy nevezzék meg a biztosjelöltjüket, az Egyesült Királyság kabinetjének hivatalos általános választási útmutatásai szerint azonban a kormánynak nem szabad választási időszakban felterjeszteni jelölteket magas rangú nemzetközi kinevezésekre, ideértve az európai intézményeket is.

Ursula von der Leyennek és az új biztosok testületének már november 1-jén hivatalba kellett volna lépnie, de ez nem sikerült, hiszen az Európai Parlament három biztosjelöltet elutasított. Von der Leyen csapata azt reméli, hogy az új bizottság december 1-jén kezdheti meg működését, feltételezve, hogy csütörtökön az új biztosjelöltek meghallgatásai pozitív eredményeket hoznak.

Várhelyi Olivér meghallgatását itt követheti.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2019. november 14. 10:38
Kabaré.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!