Globális szelfit küldött az izraeli űrszonda

2019. március 05. 21:06

Kis ország, nagy álmok – áll a Beresit űrszonda feliratán, háttérben a Földdel.

2019. március 05. 21:06

A Neokohn számol be arról: 37 ezer kilométer távolságból szelfit küldött magáról a Beresit nevű izraeli űrszonda, amit Elon Musk SpaceX nevű űripari vállalatának Falcon-9-es rakétájával bocsátottak fel.

A Beresit lesz az első magán űreszköz a Holdon, egyúttal a legkisebb. A túlnyomórészt magánvállalkozásban készült, négy lábú, mosógép nagyságú szonda a tervek szerint április 11-én landol a Hold egyik legnagyobb tengerénél, a Mare Serenitatisnél, miután legalább hatszor megkerülte a Földet.

A Beresit Mózes első könyvének (Teremtés könyve) héber neve.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. március 06. 04:40
Én Szargentini héber nevére lennék kíváncsi, most hogy meghirdették Ujhelyivel a Stop Izrael elnevezésű bojkottot. Ujhelyi héber neve Kakibenki.
Peter8811
2019. március 06. 04:38
Én Szargentini héber nevére lennék kíváncsi, most hogy meghirdették Ujhelyivel a Stop Izraeli bojkottot. Ujhelyi héber neve Kakibenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!