Legfelsőbb Bíróság: Életbe léphet Trump rendelete a transzneműek katonai szolgálatáról

2019. január 22. 17:16

Életbe léphet, igaz, ideiglenes hatállyal Donald Trump azon rendelete, amely megtiltja a transzneműeknek, hogy a hadseregben szolgáljanak – döntött az amerikai Legfelsőbb Bíróság.

2019. január 22. 17:16

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság, amely a alkotmánybíróság funkcióját is betölti, engedélyezte annak az elnöki rendeletnek a végrehajtását, amely szerint ezentúl tilos transzneműeket alkalmazni az amerikai hadseregben – írja a The Hill washingtoni politikával foglalkozó hírportál.

A döntés ugyanakkor ideiglenes hatályú. 

Ruth Bader Ginsburg, Stephen Breyer, Sonia Sotomayor és Elena Kagan, a bíróság liberális szárnya megtagadta volna az engedélyt, de a konzervatív szárny – John Roberts, Clarence Thomas, Samuel Alito, Neil Gorsuch és Brett Kavanaugh – igennel szavazott. 

Az ügy ugyanakkor még nem zárult le, mivel számos regionális bírósághoz nyújtottak be a rendelettel kapcsolatos kérvényt. 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2019. január 22. 19:31
A hadsereg működésének nem tesz jót, ha valami nem egyértelmű...
Akitlosz
2019. január 22. 19:19
Hát nem is szabad lőfegyvert adni elmeroggyantak kezébe!
Megtalálta
2019. január 22. 19:19
A transzneműség mentális betegség, bármit is hazudik erről az APA. https://youtu.be/_4xMxu1ocKA
Marula
2019. január 22. 18:46
Most komolyan, mit kezdenek a seregben a transzneműekkel? Irodai munka? "Kérem, beszéljen a titkárom....nőmmel" - mondta az admirális. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!