Elfogadták, de mégse Kavanaugh jelölését

2018. szeptember 28. 20:25

Az amerikai Szenátus igazságügyi bizottsága elfogadta Brett Kavanaugh legfőbb bírói jelölését – egy republikánus szenátor viszont csak azzal a feltétellel, hogy előbb FBI-vizsgálat lesz a jelölt ügyében. Ha ilyen nem lesz, a szenátor leszavazza a jelölést.

2018. szeptember 28. 20:25

Újabb fordulat Brett Kavanaugh, Donald Trump amerikai elnök legfőbb bírói jelöltjével kapcsolatban. A szexuális zaklatással kellő bizonyítékok nélkül megvádolt Kavanaugh jelölésére ma igent mondott az amerikai Szenátus igazságügyi bizottsága, ámde Jeff Flake arizonai republikánus szenátor csak azzal a feltétellel mondott igent, hogy Kavanaugh ügyét az FBI is megvizsgálja, mielőtt a Szenátus döntene róla.

Amennyiben ez a vizsgálat nem történik meg, Flake nemmel fog szavazni a jelölésre.

Magyar idő szerint péntek este teljes a zavar a bizottsági ülésen, senki nem tudja pontosan, mi következik. Lehet, hogy egy hetet kap majd az FBI egy vizsgálatra, addig elhalasztják a végső döntést.

Donald Trump a fejlemények kapcsán azt közölte: „A Szenátusra hagyom az ügy kezelését. Meghozzák majd a döntéseiket. Jó munkát fognak végezni”.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2018. szeptember 29. 08:26
Trump elrendelte az FBI vizsgálatot. Ezzel szerintem meg is nyerte a csatát. Az FBI ugyanis a bizonyítható tényekre fog koncentrálni, olyanok viszont úgy tűnik nincsenek.
Csigorin
2018. szeptember 29. 07:19
Erthetetlen hogy miert van a jobboldalban ez a gorcsos megfelelni akaras a baloldal fele. Forditva ennek csirajat se latni de persze rohogve kihasznaljak.
figyelő4322
2018. szeptember 29. 07:14
Hétfőre tervezték a végső szavazást, ahol az egész Szenátus szavazhat. Ha viszont az FBI-t belevonják, akkor ez eltolódik. Remélem, ha Szenátor Jeff Flakes szenátusi helye választásra kerül, Trump egy jelöltje kiüti ezt a RINO-t.
tizuii
2018. szeptember 29. 07:05
azért a republikánusok között sem ártana tisztogatni, az ilyeneket kirugni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!