A tisztességes tárgyalás hiányára panaszkodik két brit Iszlám Állam-tag

2018. április 02. 14:22

Huszonhét foglyot fejeztek le, most előbújt belőlük a jogvédő.

2018. április 02. 14:22

A tisztességes tárgyalás lehetőségének hiányára panaszkodik az Iszlám Állam két volt brit tagja – adja közre a Telehraph. 

A vádak szerint a két férfi további két brittel együtt „The Beatles” néven alapított Iszlám Állam-sejtet, mely összesen 27, a terrorszervezet által fogságba ejtett nyugati fogoly lefejezéséért felelős.

Az egyik férfit, a félig ghánai, félig görög-ciprusi származású Alexanda Koteyt még a szír kormányerők fogták el idén januárban, mikor az Iszlám Állam összeomlása elől menekült. Kotey elmondta: nem látta az „előnyt” a kivégzésekben, mivel a britek és az amerikaiak nem akartak velük tárgyalni „és megállapodásra jutni a szabadon engedésükről”. „Ez olyasvalami, ami mindkét fél részéről megelőzhető lett volna” – beszélt a rémtetteiről. 

A másik férfit, a szudáni származású El Shafee Elsheikhet is a szír csapatok fogták el a Koteyvel való menekülése közben. Ő azzal próbálta menteni helyzetét, hogy „nem minden olasz állampolgár felelős azért, amit Olaszország tesz...szóval miért kéne az Iszlám Állam tagját felelőssé tenni mindenért, amit az Iszlám Állam tett?” Amiatt is panaszkodott, hogy megfosztották brit állampolgárságától:. „Ha valakiknek nincs semmilyen állampolgársága, ki fogja megtudni, mi van velük, kit fognak értesíteni, ha egy napon egyszer csak eltűnünk? Hova fog menni az édesanyám, hogy megkérdezze, mi van a fiammal? Azt fogják mondani, nem tudják, mivel nem brit állampolgár” – fejtette ki, hozzátéve, hogy az állampolgárság hiánya esetleg megkínzásának lehetőségét is felveti.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. április 04. 17:00
Én a Beatles még élő tagjai, s a holtak hozzátartozói nevében kikérném magamnak, hogy a róluk lefejezős bandát nevezzenek el. Amennyiben ez nem történik meg, beigazolódik, hogy a dolgok félrecsúszása a rock-beat rossz irányba fejlődésével kezdődött meg, mint valami fanfárhangra, úgy indultak a csapatok.
fogas paduc
2018. április 03. 09:52
Szóval a kivégzésük előtt disznóbőrbe kell csavarni a testüket.
briganti
2018. április 03. 09:00
he-he-he......méghogy európai polgár.....lusta, koszos csürhe....
Bitrex®
2018. április 03. 06:54
....félig ghánai, félig görög-ciprusi származású...brit állampolgár. Na, itt kezdődnek a bajok. Hogy ilyen selejtek is kaphatnak brit állampolgárságot. De sajnos ez van a németeknél, osztrákoknál, svédeknél is.... Régen ért valamit egy nyugati állampolgárság, manapság inkább szégyen, gáz, ciki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!