Szexuálisan zaklatják a szír nőket az ENSZ partnerei

2018. február 27. 09:10

Szexuális szolgáltatásokért cserébe osztják a segélyeket Szíriában az ENSZ partnerei.

2018. február 27. 09:10

Szexuálisan kihasználták a szír nőket az ENSZ segélyeket szállító férfiak – írja a BBC. Noha már három éve fény derült a jelenségre, egy új jelentés szerint, az ország deli részén tovább folytatódnak a visszaélések.

Szexért cserébe ételt és fuvarokat biztosítanak férfiak a kiszolgáltatott nőknek – állítják szociális munkások. Az ENSZ illetékesei azt mondják, zéró tolerancia van érvényben náluk ilyen esetekben, és nem tudnak róla, hogy partner szervezeteik ilyesmiben részt vettek volna Szíriában.

Segélyszervezetek munkatársai azt mondták a BBC-nek, hogy egyes szír nők már nem is mennek a központokba segélyért, nehogy elterjedjen róluk, hogy szexuális kapcsolatokat létesítenek idegen férfiakkal.

Egy szociális munkás azt mondta, hogy egyes humanitárius szervezetek tudatosan nem foglalkoznak a jelenséggel, mert a helyi szervezettekkel együttműködve lehet csak a segélyeket eljuttatni a rászorulókhoz.

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2018. február 28. 15:16
Ha igaz akkor ez borzasztó.
galahad
2018. február 28. 11:06
Félreérted, amit írtam. A cikket már a címe ("Szexuálisan zaklatják a szír nőket az ENSZ partnerei") komolytalanná teszi. Ez ugyanaz a szokásos, hamis általánosítással élő, szenzációhajhász [bulvár]újságírói technika, mint ami "az orvosok megölik a betegeiket" vagy "a papok molesztálják a ministránsfiúkat" kezdetűekben szokott előfordulni. Kábé ugyanannyi köze is van a valósághoz. MIndezt sikerült egy olyan képpel illusztálni, ami készülhetett volna mondjuk egy Iluska gonosz mostohájának szerepére rendezett castingon is. Nyilván nem őket zaklatták "az ENSZ partnerei" [közül azok a valószínűleg igencsak elhanyagolható kisebbséget képezők, aki ilyenre vetemedtek, ha egyáltalán igaz]. De megígérem, hogy pontosan ezt fogom írni a következő molesztálópapos cikkhez is, pláne ha az öregek otthonából verbuvált reszketeg aggastyán ministránsfiúkkal lesz illusztrálva.
galahad
2018. február 27. 13:45
A fene a gusztusukat.
zakar zoltán béla
2018. február 27. 10:50
És ezek fenyegetik Magyarországot!!! Helsenki Bizi hun vagy, s aTrnszekszuális Internésnöl,...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!