Katalán válság: egységre szólított fel a spanyol király

2017. október 03. 21:13

A katalóniai válság ügyében megszólalt VI. Fülöp király: az alkotmány tiszteletben tartására és az ország egységére szólított fel mindenkit, miközben a katalán kormányzatot illojálisnak nevezte.

2017. október 03. 21:13

Kedd este megszólalt VI. Fülöp spanyol király: televíziós beszédében arról beszélt: a függetlenségpárti katalán kormányzat nem lojális a spanyol alkotmányhoz. 

A király az alkotmány tiszteletben tartására, az ország egységére, nyugalomra és méltóságra szólította fel az embereket. 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. október 04. 10:14
Mit mondott a kommunista Kádár diktatúra a védelmét élvező Orbán családról: „A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982. májusában készített környezettanulmányából: „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik.” Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye.” Forrás: https://kuruc.info/r/9/94946/ A Kádár diktatúra kegyeltjei és védettjei voltak ezek a hazaáruló tetvek!
Mindjárt
2017. október 04. 08:32
Idő kérdése de Katalán független lesz.
Marcellus
2017. október 04. 08:25
A Király tulajdonképpen azt mondta, hogy fel kell függeszteni Katalónia autonóm státuszát, amire az alkotmány lehetőséget is ad (Art. 155). Most egy versenyfutás kezdődik, ki a gyorsabb? A szeparatisták a (durván jogellenes) nyilatkozatukkal vagy Madrid.
Text adósság
2017. október 04. 07:48
Fekete Győr András nézne ki így ha maradt volna 2010 után is az ÁVH.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!