Szoknyában dolgoztak a francia buszsofőrök

2017. június 22. 09:02

Nem engedték rövidnadrágban dolgozni a francia buszsofőröket, ezért szoknyát vettek fel, mert az nem tiltott.

2017. június 22. 09:02

A nyári kánikula Franciaországot sem kíméli, a francia Nantes városban viszont nem engedték a buszsofőröket rövidnadrágban dolgozni.
A CFDT szakszervezet hat tagja ezért kedden szoknyában ment dolgozni, így demonstrálva a tiltás ellen – írja az Euronews. Didier Sauvetre, az egyik szoknyás buszvezető elmondta: „Annyit kértünk, hogy engedélyezzék az erős hőséghez igazított ruha viselését. Nem engedélyezték, hogy rövidnadrágot vegyünk. Mivel a szoknya engedélyezett viseletként szerepel a belső szabályzatban, azt hordjuk”. Az akcióban részt vevők célja az volt, hogy engedélyezzék számukra harminc fok felett a rövidnadrág viselését.

 A szakszervezet felelőse, Gabriel Magner elmondta: „A kánikulában nem ritkán 50 fok is lehet a vezetőfülkében, hiszen a szélvédő a nap közepére teljesen felmelegszik. És mivel a buszokban nincs klíma, ezt szinte lehetetlen órákon át viselni. Az, hogy nem engedik, hogy sortot vegyünk, a diszkrimináció egy formája. A buszsofőrNŐK vehetnek szoknyát. A férfiak nem. Pedig onnantól kezdve, hogy beszálltunk a fülkénkbe, senki se látja. A vezetőség irodái bezzeg klimatizálva vannak”.

Pascal Bolo, a társaság elnöke elmondta, tisztában van vele, mekkora kellemetlenséget okoz a meleg a sofőröknek, de csak pár napról van szó. Elmondása szerint az, hogy minden buszvezetőt rövidnadrággal ruházzanak fel, óriási kiadás lenne a vállalatnak. Majd mosolyogva megjegyezte: az ő irodája sem klimatizált. 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. június 22. 18:00
"Elmondása szerint az, hogy minden buszvezetőt rövidnadrággal ruházzanak fel, óriási kiadás lenne a vállalatnak. Majd mosolyogva megjegyezte: az ő irodája sem klimatizált. " Tipikus szarrágó menedzser. Azért azt az irodát megnézném. Mert inkább az van, hogy előbb kap az igazgató luxusautót, mint a melós csavarhúzót vagy rövidnadrágot. De a legelképesztőbb, hogy kispórolják a kílmát a buszokból. Amely klímát ráadásul ugyan nem az alkalmazott sofőrök kedvéért kellene beletenni, hanem a fizető utasok kedvéért.
Akitlosz
2017. június 22. 17:56
Franciaországban nincsen klíma a buszokon? És az lenne a fejlett nyugati ország?
ÁrPi
2017. június 22. 16:06
En Marché, Előre a munkavállalói jogok eszetlen korlátozása ellen! Szerencsétlen (ciszhetero) buszvezetők rákényszerülnek ilyen lükeségre: Szoknyácskában megengedi a genderkonform francia törvénykezés. Lesz még a munkajogok területén ennél komolyabban is gondja a nagypofájú Macronnak.
lightning protection
2017. június 22. 13:13
Bezzeg nyugat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!