Soros tankönyveit égették Oroszországban

2016. január 14. 21:35

AZ AP és a Kommerszant értesülései szerint az Oroszországhoz tartozó Komi Köztársaságban több helyszínen is a Soros-alapítvány támogatásával megjelent könyveket égettek, amelyek többsége tankönyv volt. A könyveket állítólag elnöki utasításra égették el.

2016. január 14. 21:35

Az MTI alapján arról ír a Magyar Idők, hogy a Soros-alapítvány gondozásában megjelent több mint 50 könyvet égettek el a hatóságok, továbbá több mint 500 ilyen kötetet távolítottak el főiskolai könyvtárakból az Oroszországhoz tartozó Komi Köztársaságban. A könyveket azért égették el, mivel azok szerintük olyan nézeteket tartalmaznak, amelyek „idegenek az orosz világnézettől” – közölte csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

A könyvek többsége, amelyek mind a Soros-alapítvány támogatásával jelentek meg, tankönyv volt. A Komi Köztársaság oktatási és ifjúságpolitikai minisztériuma megerősítette, hogy az alapítvány könyveit eltávolították és megsemmisítették a köztársaság több pontján is – olvasható a Kommerszant című orosz lapban.

A tárca vezetője az egyik helyi hírportálon közzétett levelében arról írt, hogy a könyveket elnöki utasításra semmisítették meg.

A vorkutai Bányászati és Gazdasági Főiskola könyvtárosa szerint az alapítvány 53 könyvét égették el az intézmény hátsó udvarában. A kötetek „a könyvtár idejétmúlt anyagai közé tartoztak” – közölte Jelena Vaszilijeva, a főiskola könyvtárosa a 7×7-journal nevű orosz hírportálon.

Veszélyeztetik az orosz állam biztonságát Soros-alapítványai

Az orosz főállamügyészség november végén nem kívánatossá nyilvánította Soros György magyar származású amerikai milliárdos két alapítványát, a Nyílt Társadalom Alapítványt és a Nyílt Társadalom Intézetének (OSI) Támogatási Alapítványát. A főállamügyészség képviseletében Marina Gridnyeva médiabeszámolók szerint közölte: azt állapították meg, hogy a két nem-kormányzati szervezet (NGO) veszélyezteti Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát. 

Moszkvai politikusok rendszeresen oroszellenes retorikával, az ország érdekekbe való beavatkozással vádolják Soros Györgyöt.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xenon
2016. január 15. 07:19
Ez beteges. Ha nem tetszik az ideológia, akkor kritizálom vagy megcáfolom. Ez pont olyan, mint egy vita során érv helyett pofán vágni a másikat... primitív.
sozlib_abschaum
2016. január 15. 05:39
Azért mert valaki Magyarországon született, az nem biztos, hogy magyar is.
El Qró
2016. január 15. 00:20
Photon 2016. január 14. 22:50 Hol van ilyenkor a Fahrenheit a 451 fokos papírégetési hőmérsékletével? Lehet őalá gyujtottak a könyvekkel a náczy oroszok:)
El Qró
2016. január 15. 00:19
Tehetetlen Dodó 2016. január 14. 22:08 @packó Ejnye. Ez hatezer nap büntetés. Mi???????? 6 Millió! Koncemtrációs táborba veled, te aljas náczi holotagadó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!