Ukrajna: újabb EBESZ-megfigyelők tűntek el

2014. május 30. 16:47

EBESZ megfigyelők négyfős csoportja, és ukrán tolmácsuk is eltűnt a kelet-ukrajnai Luhanszk környékén. Csütörtök este óta nem tudnak velük kapcsolatba lépni.

2014. május 30. 16:47

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) különleges megfigyelői missziója csütörtök este óta nem tud kapcsolatba lépni a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében dolgozó egyik csoportjával. 

A megfigyelői csoport négy főből és egy ukrán tolmácsból áll. Két autóval utaztak, amikor fegyveresek szeparatisták feltartóztatták őket a Luhanszktól mintegy 100 kilométerre lévő Szeverodonyeck városában. A szakadárok ugyanakkor pénteken azt állították, hogy elengedték a négy EBESZ-megfigyelőt.

Az EBESZ-nek közben még egy megfigyelői csoportja van fogságban a szomszédos Donyeck megyében. A szintén négyfős, Donyeckben dolgozó csoporttal még május 26-án vesztették el a kapcsolatot. Az ukrán külügyminisztérium előző nap közzétette, hogy értesülésük szerint a svájci, dán, észt és török megfigyelő életben van. 

Csütörtökön egyébként Jeffrey Feltman, az ENSZ-főtitkár helyettese arról számolt be, hogy szabadon engedték az EBESZ egy harmadik, néhány órán át fogságban tartott tizenegy fős csoportját, akiket szerdán tartóztattak fel a szakadárok Donyeck megyében.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2014. május 31. 12:21
Alig várom, hogy Kárpáti Zoli megjelenjen valami elmebeteg magyarázattal. Pl, hogy a CIA kommandósoktól mentették meg őket a saját érdekükben :D
Csigorin
2014. május 31. 08:29
Talan megmutatjak nekik mi az igazsag... Amugy kijev is fogott el nemreg orosz ujsagirokat..
hátakkor
2014. május 31. 07:05
Minek mentek oda?
Apáczai
2014. május 31. 06:07
"Csütörtök este óta nem tudnak velük kapcsolatba lépni." A sarki köpködőben keresték őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!