Kalózkodással vádolják a Greenpeace-aktivistákat

2013. szeptember 24. 11:53

A Prirazlomnaja orosz olajfúró torony megtámadása miatt kalózkodás vádjával büntetőeljárást indítottak a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistái ellen.

2013. szeptember 24. 11:53

Vlagyimir Markin, az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője elmondta, hogy a Murmanszkból kapott előzetes vizsgálati anyagok alapján indították meg az eljárást a fúrótoronynál végrehajtott akció résztvevői ellen. 

A Greenpeace aktivistái az északi-sarkvidéki olajkitermelés ellen tiltakoztak a múlt szerdán a Barents-tengerre nyíló Pecsora-öbölben lévő fúrótoronynál. Néhányan megpróbáltak felmászni a Gazprom cég olajfúró platformjára, de a határőrség figyelmeztető lövésekkel megakadályozta őket ebben. A hatóságok feltartóztatták, és Murmanszkba kényszerítették a Greenpeace hajóját.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. szeptember 24. 13:14
A ruszkik értik a módját... Persze csak ugatás az egész. Úgysem harapják meg őket.
Senior
2013. szeptember 24. 13:13
A franciákok simán felrobbantották a szivárványharcost. (Rainbow Warrior)
fogd a pénzt és kuss
2013. szeptember 24. 12:59
majd zöldelhetnek szibériában a gp már régen nem písz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!