Folyami kalózok raboltak ki egy horvát hajót a Száván

2013. május 21. 13:14

Folyami kalózok megtámadtak és kiraboltak egy horvát hajót Szerbiában, a Száván – adta hírül kedden a Večernji list című horvát napilap.

2013. május 21. 13:14

Vasárnap 17 óra körül Obrenovacnál két férfi motorcsónakkal megközelítette a Száván lefelé hajózó Segesta tolatóhajót, felmászott rá, késsel és lőfegyverrel megfenyegette a legénységet és üzemanyagot követelt. Az egyik támadó azt kiabálta, hogy ő horvátországi szerb menekült. Személyi sérülés nem történt, a kár pontos mértéke nem ismert, a kalózok gázolajat, kenőanyagot, fogyóeszközt raboltak, tűzoltóhabbal befújták a parancsnoki hidat és a gépházat, majd sietve távoztak.

Nem szokatlan, hogy ismeretlenek közelítik meg a hajót, általában árut kínálnak eladásra, vagy üzemanyagot akarnak venni” – mondta a lapnak a hajó kapitánya. Hozzátette, hogy hallott már a szomáliai esetekről, de eddig nem gondolta, hogy a Száván is érheti kalóztámadás.

Az esetet a hajóskapitány jelentette a szerb rendőrségnek. A folyami szállítással foglalkozó Dunavski Lloyd Sisak társaság hajóiról korábban is raboltak Szerbiában, de ez volt az első eset, hogy hajózás közben fegyveresek támadtak a cég hajójára. Állítólag ehhez hasonló történetről Szerbiában eddig a helyszínelést végző terroristaellenes és bűnügyi csoport képviselői sem hallottak.

A hajó hétfőn reggel folytatta útját Belgrád irányába. A Segesta nagyobb mennyiségű vasércet szállít a fekete-tengeri Konstancába, ahonnan az árut egy másik hajó Kínába viszi – derül ki a Večernji list cikkéből.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laibach
2013. május 21. 14:49
Macskajaj feeling!
pimepime
2013. május 21. 13:21
"tűzoltóhabbal befújták a parancsnoki hidat és a gépházat, majd sietve távoztak." ------------ Miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!