Ima 140 karakterben

2009. július 24. 15:39

Már a Twitteren keresztül is lehet küldeni imát a jeruzsálemi Siratófalhoz. A szolgáltatás hobbinak indult, de nagyon népszerű lett.

2009. július 24. 15:39

A Jeruzsálemen kívül tartózkodó zsidók imáit, jelen esetben tweeteket kinyomtatják, és elhelyezik a Siratófalban. A három hete indult új szolgáltatást már több mint ezer ember vette igénybe. A szolgáltatás kitalálója nem számított ekkora sikerre. Az utóbbi években a tengerentúli hívőknek lehetőségük volt arra, hogy e-mailen vagy faxon küldjék el fohászaikat.

Hobbinak indítottam, és máris annyi üzenetem érkezik, hogy alig bírom egymagam csinálni, ám egyetlen imádságról sem feledkezem meg – közölte Alon Nil, a szolgáltatás elindítója. Mivel végtelen számú felhasználási módja létezik a Twitternek, azon gondolkoztam milyen szolgáltatással tudnám segíteni Izrael népét – mondta Nil. A szolgáltatás sikerén felbuzdulva Aron Nil most szponzorokat keres, akik finanszíroznák a site működését.

Tweet a Siratófalhoz (Hírszerző)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Margit
2009. július 28. 18:15
Szeretettel: Ézs.52:9. Ujjongva énekeljetek mindnyájan, Jeruzsálem romjai, mert megvígasztalá az Úr népét, megváltá Jeruzsálemet. Zsoltárok 25:22. Mentsd ki, Isten, Izráelt minden bajából. zsoltárok 125:5 A görbe utakra tévedezőket pedig ragadtassa el az Úr, együtt a gonosztevőkkel; békesség legyen Izráelen! Ézs.62:1-3 1. Sionért nem hallgatok és Jeruzsálemért nem nyugszom, míg földerül, mint fényesség az Ő igazsága, és szabadulása, mint a fáklya tündököl. 2.És meglátják a népek igazságodat, és minden királyok dicsőségedet, és új nevet adnak néked, a melyet az Úr szája határoz meg. 3.És leszel dicsőség koronája az Úr kezében, és királyi fejdísz Istened kezében. M.
Margit
2009. július 28. 11:39
Szeretette: Ezsdrás 7:27. Áldott az Úr, atyáink Istene, a ki erre indítá a király szívét, hogy megékesítse az Úr házát, mely Jeruzsálemben van. 2.Mózes 29:45. És az Izráel fiai között lakozom, és nékik Istenök lészek. 2.Mózes 2:25. És megtekinté Isten az Izráel fiait és gondja vala rájok Istennek. Zsoltárok 87:1-3 1. Ének. A Kóráh fiainak zsoltára. A szent hegyeken vetette meg az ő fundamentomát. 2. Szereti az Úr Sionnak kapuit, jobban mint Jákóbnak minden hajlékát. 3. Dicsőséges dolgokat beszélnek felőled, te Istennek városa! Szela. M.
szpal
2009. július 27. 15:32
Azért érdemes elolvasni a folytatást is: "Ha azonban konokul elfordultok tőlem, ti és utódaitok, és nem tartjátok meg parancsolataimat és végzéseimet, amelyeket elétek tártam, hanem más isteneket fogtok tisztelni, és azokat imádjátok, akkor kiirtom Izráelt arról a földről, amelyet nekik adtam, ezt a templomot, amelyet nevemnek szenteltem, elvetem színem elől, Izráel pedig példabeszéd és gúny tárgyává lesz minden nép előtt. És bármilyen felséges is ez a templom, mégis aki csak elmegy majd mellette, elborzadva szisszen föl, és ezt kérdezi: Miért bánt így az ÚR ezzel az országgal és ezzel a templommal? És ezt fogják rá felelni: Azért, mert elhagyták az URat, az ő Istenüket, aki őseiket kihozta Egyiptomból, és más istenekhez ragaszkodtak, azokat imádták, és azokat tisztelték. Ezért hozta rájuk az ÚR mindezt a veszedelmet."
Margit
2009. július 25. 09:11
Shalom Mivel nagyon értékelem ezt a lehetőséget ezért bátorkodom emlékeztetőül tisztelettel idézni: 1.Királyok könyve 9:1-3.versei 1. És lőn, mikor elvégezte Salamon az Úr házának és a király házának építését, és mindent a mit kívánt és a mit akart építeni Salamon: 2. Megjelenék az Úr Salamonnak másodszor is, a miként megjelent volt néki Gibeonban. 3. És monda néki az Úr: Meghallgattam a te imádságodat és könyörgésedet, a melylyel könyörgöttél előttem: Megszenteltem e házat, a melyet építettél, abba helyheztetvén az én nevemet mindörökké, és ott lesznek az én szemeim, és az én szívem mindenkor. Tisztelettel: Margit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!