Jegyeket, bérleteket: Alapjaiban változtatja meg a légiközlekedést a WizzAir, de mire jó a Wizz MultiPass?

2023. május 07. 07:13

Nemsokára elérhető lesz a Wizz MultiPass, aminek segítségével nem kell egyesével repjegyeket venni a jövőben.

2023. május 07. 07:13
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

A múlt hónapban robbantott nagyot a legnagyobb magyar fapados légitársaság, mikor bejelentette, nemsokára bárki számára elérhető lesz a MultiPass nevű szolgáltatása, amely gyakorlatilag egy bérletet jelent, melynek segítségével bizonyos korlátok között lehet majd a légitársaság járataira jegyet foglalni. 

Milyen áron vehető igénybe a Wizz Air új szolgáltatása?

Egyelőre nem árult el túl sok részletet a rózsaszín légitársaság, annyi derült ki, hogy egy bizonyos összegért cserébe a járat meghatározott járatain lehet majd helyjegyet foglalni. Egy darabig teszteli a rendszert a fapados légitársaság, először a Lengyelországba és az onnan induló, továbbá az olasz belföldi járatokon lehet foglalni a Wizz MultiPasson keresztül. 

Még nem nyilvános a szolgáltatás ára. 

Hogyan igényelhető a WIZZ MultiPass?

Azok, akik úgy döntenek, hogy kipróbálják az új fejlesztést, a jövőben meghatározásra kerülő összeg befizetése után tokeneket kapnak, amelyek majd bizonyos járatokra lesznek érvényesek. A Wizz honlapján elérhető tájékoztatás szerint az előfizetés megváltását követően, a tokenek birtokában maximum csak akkor kell fizetni egy járatért, ha extra poggyászt szeretne az utas felvinni. 

A multipass elsősorban azoknak éri meg, akik rendszeresen ingáznak két város között. A repülőbérletek ötlete nem először merült fel, három éve a portugál nemzeti légitársaság, a TAP Portugal jelentett be hasonló kezdeményezést Flight Pass néven. Abban az esetben a két legnagyobb utasforgalmú, lisszaboni és portói járatokra lehetett foglalni. 

A kezdeményezés nem lett nagyon népszerű, ugyanis a korlátlan repjegybérlet egy hónapra 2400 euró (900.000 forint), két hónapra pedig 3400 euróba, átszámítva 1 millió 275 ezer forintba került. Még korábban a norvég Wideroe vezetett be hasonló szisztémát, ott havi 600 dollárba (cca 230 ezer forint) került a bérlet. 

Milyen szolgáltatást vezet be a Wizz Air?

A diszkont légitársaság tájékoztatása szerint az a tervük, hogy már májusban elinduljon a tesztidőszak. Fontos részlet továbbá, hogy az előfizetéses bérlet hat hónapra szól, amit hat fix részletben kell egyenlíteni a légitársaság felé. Cserébe A fapados légitársaság lehetővé teszi az utasok számára, hogy havonta egy útra induljanak. 

Több csomag közül is lehet választani: lehet csak jegyre is előfizetni, ám felár ellenében hozzá lehet választani a Wizz Priority-t, vagy akár 20 kilós feladott poggyászt is. 

Az első előfizetők rögtön foglalhatnak repjegyet és öt napon belül már fel is szállhatnak a járatra. 

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaldvi
2023. május 07. 19:09
https://www.youtube.com/watch?v=joOC94cM-B0&ab_channel=tiggerproduction
emesealma
2023. május 07. 13:47
Korbendallaszmultipassz.
-Zsolt-
2023. május 07. 11:38
Vármegyebérlet Moszkvába, amikorra orosz vármegye lesz Magyarország.
Odone Ricci
2023. május 07. 07:31
Az összes légitársaság emeli a rep.jegyek árát kb. 35%-kal. Kénytelenek emelni az infláció, a nyersanyag, a személyzet fizetésrendezése miatt. A rep.terek is megdrágultak. Az idén kb. 22.,5 %-kal drágább repülni a tavalyihoz képest, de még emelkedni fog. Az un. low cost társaságok, a Wizzairrel együtt ezért próbálnak kedvezni az utasoknak. Egy biztos: a 2,5 éves pandémia és az orosz-ukrán háború az orosz embargóval betette a kaput az olcsó repülésnek az összes légitársaságoknál. FORRÁS: sett.corriere.it 4O. old. Economia Ergo: egyre szegényebbek leszünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!