Nem fogja elhinni, hogyan segítenek a tuvaiak az orosz hadseregnek

2023. április 02. 15:20

Lovakat küldenek a logisztikai nehézségek leküzdésére. Igen, lovakat. Nem is akárhányat.

2023. április 02. 15:20
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

Amennyiben nem áprilisi tréfáról van szó, valószínűleg megvan a hét legjobb háborús híre: az Axar nevű azeri oldal, az ellenzéki fehérorosz NEXTA Twitter-oldala és néhány furcsa Reddit-csoport egybehangzó állítása szerint a Tuvai Köztársaság vezetője, Vladiszláv Hovalig bejelentette: hazája háromezer lovat küld az orosz hadsereg számára, hogy segítse az utánpótlási vonalak fenntartását.

Hovalig egyébként a Putyin-féle Egységes Oroszország nevű párt tagja, Tuva pedig – legalábbis Oroszország viszonylatában – egy apró tagköztársaság, amely az Orosz Föderáció része, annak délkeleti részén fekszik. Tuva területe másfél-két magyarországnyi, mintegy 300 ezren lakják, túlnyomórészt tuvaiak. Hegyes-sztyeppés vidékein nagyszámban tartanak és tenyésztenek lovakat, a rezervátumokban a vad példányok is megcsodálhatóak, például ilyenek:

Ismertek továbbá a mongol torokénekléshez hasonló zenéjükről, csodálatos szkíta és hun leleteikről is.

Nyitókép (illusztráció) forrás: MTI/EPA/Alexei Druzhinin

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darab33
2023. április 03. 13:41
https://youtu.be/M0oWJPL-X2k Rokonok.
Wolfram004
2023. április 03. 13:10
Akkor innen ered a mondás: "Hol van már a tuvai ló?"
Krupp Skya
2023. április 03. 06:31
Ez semmi, a bolgár ÁVH egy teve arcú tehenet küldött a magyarok meg segítésére, aki elloptatt az Unióval a magyaroknak járó pénzt. Az akció sikeresvolt aminek a hátul utője, hogy pénzt nem kaptunk de majd vissza kell fizetni Bravó teve arcú tehén! Bravó istáló fiú teve hajcsány Gyurcsár!
Csigorin
2023. április 02. 22:32
Lovassagunk tovabbra is a Voroshadsereg legfobb utoereje /Vorosilov/ na utana lett levaltva es tettek a helyere Tyimosenkot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!