Az orosz közlemények hitelén az se sokat rombolna, ha bejelentenék, hogy lelőtték az ukrán Halálcsillagot

2023. január 20. 10:15

De most azt kell mondjam, nagyon nagyok az elmúlt hetek ukrán veszteségei.

2023. január 20. 10:15
null
Demkó Attila
Demkó Attila

„Ha Igor Konashenkov egy nap azt mondaná, az ukrán erők 157 Tie fightert, 7 Csillagrombolót és egy közepes méretű Halálcsillagot vesztettek, az már nem sokat rombolna az orosz védelmi minisztérium közleményeinek hitelén.

De most azt kell mondjam, hogy több nem orosz forrásból is azt hallom, nagyon nagyok az elmúlt hetek ukrán veszteségei. Ha az oroszok által említett 25.000-res emberveszteség túlzás is, a tízezres nagyságrendű halott és súlyos sebesült reális.

Mit jelenthet ez? Ugyan az orosz veszteség is nagy, valószínűleg nagyobb is, de jelentős részben bűnözők, kisebb részben szerződésesek és Wagneresek haltak meg. Emiatt a Verdun típusú vérszivattyút az eleve 3.5-szörös lakosságú Oroszország jobban megengedheti magának. Az amit hónapokkal ezelőtt mondtak orosz források, hogy Bakhmutnál a kimerítés a cél, úgy tűnik bejött.

Ha Oroszországban nincs valami belső meghasonlás, vagy valami elképesztő katonai hiba, akkor az olyan típusú ukrán győzelem, amit az közvélemény vár, nagyon valószínűtlen.”

Nyitókép: Lucasfilm / Walt Disney Studios / Collection ChristopheL via AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 22. 22:29
Szar hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is. Ez a demkó egy igazi seggfej.
Akitlosz
2023. január 20. 18:44
"De most azt kell mondjam" Nem, nem kell! Keressen tisztességes munkát és akkor nem fog kelleni ilyeneket mondania!
remi
2023. január 20. 17:50
Jelenleg még meg nem erősíthető orosz források szerint az oroszok offenzívába kezdtek Zaporozsje frontszakaszon, kihasználva azt, hogy a hoholok Artyemovszkohoz vittek innen el csapatokat és már az első napon érdemi területnyereséget értek el. Mondom ez egyelőre más forrásokból nem megerősíthető, de a megbízhatóbb orosz források mind erről írnak.
Csigorin
2023. január 20. 17:35
a kozvelemeny nem var semmifele ukran gyozelmet, hanem azt, hogy az oroszok rugjak vegre szet a kijevi nacik segget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!