Íme, az új feldolgozás: Rómeó hitlerjugendes, Júlia zsidó, mindketten „nem-binárisok”

2022. november 04. 15:46

A botrány amiatt áll, hogy a színház nem keresett kifejezetten zsidó színészeket a zsidó szerepre.

2022. november 04. 15:46
null

Egy londoni színház, az Icarus Theatre Collective egészen sajátos módon viszi színpadra William Shakespeare tragédiáját: Júlia ugyanis egy üldözött zsidó lesz, Rómeó a Hitlerjugend tagja, és mindketten „nem-binárisok” – írja a Telegraph. Ha mindez még nem lenne elég, a színház körül most amiatt áll a bál, hogy a szerepekre egyedül zsidó származású színészeket nem kerestek meg. 

Kérjük fogadják el őszinte bocsánatkérésünket, amiért elfelejtettük megemlíteni, hogy a Capuletek megszemélyesítésére kifejezetten zsidó származású színészeket keresünk”.

A mostani felhívás szerint tehát Rómeó megformálására egy „férfi vagy nem-bináris” színészt keresnek, míg Júlia szerepére egy „lehetőleg zsidó származású nő vagy nem-bináris” színészt.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2022. november 06. 14:32
Kész elmebaj.
istvanpeter
2022. november 05. 10:09
Szentséges Úratyám, mentsd meg a világot!
fintorman
2022. november 05. 01:33
Nembináris nem létezik, a zsidók meg fogják be a pofájukat, nem kell a származásnak stimmelni.
Agnieszka
2022. november 04. 23:58
Szomorú. Remélhetőleg megbukik az előadás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!