Cseh Katalin, az abortusz védőszentje

2022. július 14. 09:54

Miközben a hazai közélet a politikai csatatér mindkét oldalát erősen megosztó katatörvény módosításával foglalkozik, egy másik Katáról is szót kell ejtenünk.

2022. július 14. 09:54
null
Rőfös Géza

„Miközben a hazai közélet a politikai csatatér mindkét oldalát erősen megosztó katatörvény módosításával foglalkozik, egy másik Katáról is szót kell ejtenünk. Az emberi életet és emberi méltóságot a szélsőséges szabadosság javára rendszeresen háttérbe szorító. Momentum liberális politikusai a nemzetközi baloldal elvárásaihoz igazodva ismét az Európai Unió intézményrendszerének eszközeit igyekeznek felhasználni arra, hogy saját ideológiájuk mentén korlátozzák a tagállamok szabad önrendelkezését.

Az USA Legfelsőbb Bírósága által hozott végzés szövetségi szinten szüntette meg az amerikai állampolgárok számára az abortuszhoz való alanyi jogot, amely annak ellenére váltott ki világszintű felháborodást, hogy ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden államban automatikusan lehetetlenné válik a művi terhességmegszakítás. A Supreme Court bírái pusztán hoztak egy ideológiai döntést, mely szerint a magzat élethez való jogától való megfosztásának lehetősége nem egyetemes érték, hanem kisebb közösségek legyenek jogosultak döntést hozni arról, milyen eljárást tartanak helyesnek.

Kitalálták, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában, valamint az Unió alapjogi chartájában is rögzítenék: minden ember alapvető joga az édesanyák hasában fejlődő kisbabák elpusztítása.

A terhességmegszakítás témájában folytatott viták során – néhány elmebeteg ultrafeminista szörnyetegen kívül – mindkét oldal egyetért abban, hogy a kérdés komplex, szomorú, és egy nem kívánt terhességre nincs minden szempontnak megfelelő, mindenki számára elfogadható megoldás. Az abortusz engedélyezése ugyanis szó szerint élet és halál kérdése. Olyan kérdéseket vet fel a téma, melyek sokkal inkább szólnak hitről, erkölcsről, érzelmekről és világnézetről, mint objektív tényekről: A fentiekről higgadtan és indulatosan egyaránt lehet vitatkozni, és az ellenkező álláspontot képviselő felek kölcsönösen tekinthetik egymást lelkiismeretlen, gonosz gazembernek – ahogy ez igen gyakran megesik, ha szóba kerül ez a téma.”

 

Nyitókép: Facebook 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. július 15. 22:25
Miért kell ezzel a féregnyúlvánnyal foglalkozni. Amúgy ha jól számolom, már a börtönben fog szülni.
Sulammit
2022. július 15. 19:13
Mit szól ehhez a férje, ő is osztja botmixer véleményét?
B I L
2022. július 15. 18:54
Cseh apuka legnagyobb bánatunkra nem ellenőrizte a gumit, így lett Katka a kottonszökevény!
5m007h 0p3ra70r
2022. július 14. 23:12
Ezt is vágná teherbe egy Zimbabwei csődör a 40-es slagjával hogy hosszában hasadjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!