Örülnek az oroszok Boris Johnson bukásának: „Lelép a hülye bohóc”

2022. július 08. 06:35

A Kremlben sem keltett aggodalmat a brit miniszterelnök távozásának híre.

2022. július 08. 06:35
null

Az orosz tisztviselők jókedvvel fogadták Boris Johnson brit miniszterelnök bukását. Mint ismert, Johnson csütörtök kora délután jelentette be lemondását. Az Independent értesülései szerint 

– idézte az értesülést az Index.

Oleg Deripaszka orosz mágnás a Telegram-oldalán azt mondta, hogy „ez dicstelen vég egy ostoba bohóc számára, akinek a lelkiismeretén több tízezer ember vére szárad ebben az értelmetlen ukrajnai háborúban”.

Peszkov: „Nem szeret minket, mi sem szeretjük őt”

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: „Nem szeret minket, mi sem szeretjük őt  miniszterelnöki posztról való lemondása nem sok aggodalmat keltett a Kremlben”. Azt tanácsolta a londoni döntéshozóknak, hogy profibb embereket válasszanak a következő kormányba.

A háború kitörése óta mélyponton van a két ország kapcsolata

Moszkva és London viszonya mélypontra süllyedt Oroszország Ukrajna elleni inváziója után, ami tovább súlyosbította a két ország között régóta fennálló sérelmeket.

Boris Johnson nagy támogatója Ukrajnának, több nyilatkozatában is kiállt a háború sújtotta ország mellett. A harcok kitörése óta kétszer is járt Kijevben – emlékeztetett a portál.

Nyitókép: DANIEL LEAL / AFP

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabás.N
2022. július 08. 11:23
Háborútól függetlenül, voltak Johnsonnak jó dolgai, pl. ezt mondta: „A nők nem születhetnek pénisszel” Ezt ma már értékelniük kell Remélem, hogy nem jön rosszabb...
Ma is bukik a Zorbán...
2022. július 08. 10:35
Elképesztő, hogy házibulik miatt kellett lemondania, nem pedig azért, mert beszállt az amerikai bolsevisták oroszellenes háborújába. Emberek ezreinek a vére tapad a kezéhez, csak mert a háborúval el akarta terelni a figyelmet az ügyeiről. Remélem, lesz még egy igazságosabb világ, ahol az ilyenek bíróság előtt felelnek a gaztetteikért. Utoljára akkor voltak ilyen aljas szerepben az angolok, amikor a Majomember háborújába szálltak be. De azt legalább a névleg is bolsevista Blair csinálta, Johnson pedig elvben jobboldali, akinek a fő kötelessége lenne a bolsevizmus ellen harcolni, nem pedig azt támogatni.
Paskai
2022. július 08. 10:22
Ebben a kérdésben a ruszkiknak van igaza. Borzasztó és agresszív besúgó-beszervező politikát folytatott, ennek lett az áldozata, mert nem mindenki akar patkány lenni.
foldizs
2022. július 08. 09:48
Miből gondolják, hogy az utódja jobb lesz? Amíg Putyin hatalmon van, addig Oroszország ugyanolyan latorállam marad mint Szíria.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!