Több mázsa világháborús lőszert mosott ki az árvíz egy német tartományban

2021. augusztus 17. 09:48

Főleg töltények, gránátok, pirotechnika eszközök kerültek felszínre, de találták egy bombát is

2021. augusztus 17. 09:48
null

A július közepén pusztító árvíz 350 kilogramm második világháborús lőszert mosott ki a földből Rajnavidék-Pfalz nyugatnémet tartományban – közölték a helyi hatóságok. Főleg töltények, gránátok, pirotechnika eszközök kerültek felszínre, de találták egy robbanóanyag nélküli bombát is. A földből kimosott lőszert tűzszerészek megsemmisítették.

A legtöbb háborús lőszert a tartomány északi részén, az Ahr-folyó völgyében találták, amelyet különösképpen sújtott a július 14-15-i extrém esőzés okozta áradás.

A folyóvölgyben 22 helyen kerültek elő lőszerek.

A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy ne nyúljon a földből kimosott lőszerekhez, azonnal értesítsék a rendőrséget. Az Észak-Rajna-Vesztfáliát és Rajnavidék-Pfalzot sújtó áradás romhalmazt és legkevesebb 180 halottat hagyott maga után az érintett településeken.

(MTI)

A nyitókép illusztráció (MTI/Mihádák Zoltán)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. augusztus 17. 10:29
Adolf ajándéka Angélának.
Marslaki
2021. augusztus 17. 10:23
Ha a "transzcendens figyelmeztetés" vonalon maradunk, akkor ez mit is jelent? Németek, vissza Afganisztánba!
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. augusztus 17. 10:19
Bizony, a karlengetés mélyben lappangó bombákat hagyott Németország földjén, amelyek évtizedekig veszélyesek. Meg kell semmisíteni őket, hogy ne jelentsenek veszélyt az ártatlanokra. Soha többé karlengetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!